Derfor ble Sony overrasket over Xbox-kunngjøringen

- Ikke vanlig å gjøre det på den måten lenger.

16. juni 2016 15:16

(PressFire.no): I et intervju med The Guardian forteller Sony Computer Entertainment-sjefen Andrew House at han var overrasket over at Microsoft mandag valgte å kunngjøre en ny og kraftigere Xbox-konsoll, som de har gitt kodenavnet Project Scorpio.

- Dynamikken i teknologibransjen er sånn at det nå er mye større trykk på umiddelbar tilfredsstillelse enn før. Mye av grunnen til det handler om hvordan Apple så tydelig og elegant har klart tilnærmingen med «tilgjengelig nå». Så ja, det overrasket meg.

Dagens Xbox One.

Hatt dårlig erfaring med samme strategi

Videre forteller han at de selv hadde dårlig erfaring med samme taktikk da de kunngjorde PlayStation 4 i 2013.

- Vi kunngjorde et konsept og et navn for Playstation 4, og alle spurte «hvor er boksen?». Hvordan våger dere?!.

Venter med PS4 Neo

Sony valgte selv å gå ut før E3 for å bekrefte at en ny og kraftigere PlayStation 4 er på trappene, men at den ikke kommer til å være tilstede på E3.

Begrunnelsen er at de vil ha tilstrekkelig med innhold for å vise den fram, noe House mener også er grunnen til at PlayStation VR slippes i oktober.

- Når det gjelder riktig tidspunkt for å snakke om Neo, så er det som med alle andre maskin-lanseringer. VR er et godt eksempel – det er når du har en full bredde av opplevelser som kan vise hvorfor produktet er fantastisk og dette nettopp er grunnen til at vi tilbyr det.

Den tiden er ikke ennå for Neo, forteller han.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3