- Denne stakkars jenta er så overvektig at ingen diett kan hjelpe henne

Plastisk kirurgi for barn fjernet fra App Store og Google Play.

16. januar 2014 12:51

(PressFire.no): Etter sterke reaksjoner har Apple og Google valgt å fjerne et spill om plastisk kirurgi fra App Store og Google Play.

I «Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital Office for Barbie» skal spilleren blant annet utføre fettsuging og tar i bruk skalpell i skjønnhetsoperasjoner.

Fettsuging gjør henne tynn og vakker

- Denne stakkars jenta er så overvektig at ingen diett kan hjelpe henne. I vår klinikk kan hun gå gjennom en operasjon kalt fettsuging for å gjøre henne tynn og vakker. Vi må gjøre små kutt i problemområdene og suge ut det overflødige fettet, heter det i beskrivelsen av spillet.

Denne app-en har markedsført seg som passende for barn fra helt ned til ni år og oppover, noe som har skapt sterke reaksjoner på sosiale medier.

Over tusen brukere på Twitter skal ha meldt sin avsky, som del av prosjektet Everyday Sexism Project - eller «kjønnsdiskriminering i hverdagen».

- I en verden med økende tilfeller av spiseforstyrrelser, hvor barn helt ned til fem årsalderen har vist at de bekymrer seg for kroppen og en fjerdedel av syv år gamle jenter er på diett for å gå ned i vekt, er det utrolig ansvarsløst av iTunes og Google Play å gjøre disse potensielt ekstremt skadende app-ene tilgjengelig for barn så unge som ni år, forteller Laura Bates, leder av prosjektet Everyday Sexism Project til Reuters.

Barbie-produsenten etterforsker

En talsperson fra leketøysprodusenten Mattel forteller til avisen The Evening Standard at app-en på ingen måte har noe med merkevaren Barbie å gjøre, og bekrefter at de nå vil etterforske bruken av denne kjente merkevaren.

Mattel og Barbie-dukken er ikke ukjent med anklagene om å være et usunt forbilde for små jenter. De urealistiske proporsjonene til dukkene blir ofte tatt opp som problematiske for lettpåvirkelig barn.

I fjor ville kunstneren Nickolay Lamm ta et oppgjør med det hun kaller «dårlig påvirkning på unge jenters kroppsbilde» og laget en kopi av Barbie-dukken som har mer «normal» kroppsform.

Google Play har ikke bare fjernet «Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital Office for Barbie». En tilsvarende app kalt «Plastic Surgery for Barbara» ble også luket bort fra Google Play.

«»

Liker å spise masse burgere og sjokolade

I beskrivelsen av dette spillet heter det at «Barbara liker å spise masse burgere og sjokolade», og at da hun fant ut at hun var stygg skal en plastisk kirurg «utføre operasjon på kroppen og ansiktet hennes for å få tilbake det søte utseende».

Til Reuters forteller Google at de ikke uttaler seg om individuelle apper, men at de fjerner dem som ikke følger retningslinjene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3