Denne spillkontrolleren vet hva du «føler»

Hendene avslører deg.

3. mai 2014 13:09

(PressFire.no): En horde zombier slår seg frem mot deg, og det eneste du har å forsvare deg med er en lommelykt og en trehjulsykkel. Hva føler du?

Det skal denne modifiserte spillkontrolleren vite.

Den er utviklet av ingeniører ved det amerikanske universitetet Stanford. Kontrolleren påstår å vite hvor kjapt hjertet ditt slår, hvor tungt du puster og hvor nervøs du er - alt via hendene dine.

Sender informasjon til spillet

Bak kontrolleren, som nå er i form av en ombygget Xbox 360-spake, finnes det metallplater som plukker signalene fra kroppen. Informasjonen blir videresendt til spillet, som kan justere seg etter stressnivået til brukeren.

– Dette at spillet kan få informasjon fra spilleren og så justere seg selv, er noe som ikke er veldig vanlig. Jeg syntes det er veldig kult, sier professor Greg Kovacs til ABC News.

Tryggere trafikk

Det er ikke bare spillverdenen som kan ha bruk for denne oppdagelsen. Folka bak oppfinnelsen tenker også på andre viktige bruksområder - blant annet trafikksikkerhet.

– Om du har samme sensorer bygd inn i et ratt på en bil, for eksempel, kan sensorene plukke opp om hjerterytmen faller på føreren, eller om pusten blir langsommere – og den kan dermed gjette at føreren er på vei å sovne, sier Kovacs. 

Også foreldre skal kunne nyte av teknologien, ifølge oppfinnerne. En av idéene er å bruke tilbakemeldingene kontrollen gir for å vite hvor oppspilt barn blir av visse spill, slik at foreldre kan avgjøre om spillet passer seg for barnet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3