Denne spillkonsollen er et kraftig pengesluk for Nintendo

Men spillgiganten reddes av svak yen.

24. april 2013 12:38

(PressFire.no): - Wii U har stadig en negativ påvirkning på fortjenesten vår, skal Nintendo ha meldt under nattens investorkonferanse. Det formidler Polygon.

Senest i januar måtte selskapet nedjustere forventningene fra fem millioner solgte Wii U-konsoller til fire. Nå viser det seg at de bare har solgt tre og en halv million maskiner.

Den japanske spillgiganten ligger an til et kraftig underskudd på 2,1 milliarder kroner for sitt nyavsluttede finansår, men reddes av en svak yen. Konverteringen fra andre valutaer tok japanerne inn til et overskudd på drøyt 414 millioner kroner, skriver Eurogamer.

Skylder på utsettelser

Også spillsalget til Wii U, som ble lansert sist høst, skal ha vært godt under de innledende prognosene. Ved lansering tok Nintendo sats på 24 millioner solgte spill innen finansåret var over.

Under nattens konferanse røpet spillkjempen at de foreløpig har solgt bare litt over halvparten av det.

Ledelsen skylder på utsettelsen av viktige utgivelser for det skuffende salget av program- og maskinvare.

Etterlengtede «Pikmin 3» og turbulente «Rayman: Legends» er to kjernetitler som har fått lengre forskyvelser.

Blant de større inntektskildene finner vi omsetningen av forgjengerkonsollen Wii, som skal ha solgt nesten fire millioner maskiner og over 50 millioner spill i fjor.

Sverger på overskudd

- Vi vil konsentrere på å aktivt slippe nøkkeltitler fra andre halvdel av 2013 gjennom neste år for å gjenvinne moment, erklærer Nintendo, ifølge Polygon.

Til neste finansår, som utløper 2014, har direktør Satoru Iwata sverget på et overskudd opp mot seks milliarder norske kroner.

Han håper blant annet på å øke profitten ved å redusere produksjonskostnadene av Wii U-maskinen.

I tillegg skal de ha planer om å «kommunisere den henrivende program- og maskinvaren gjennom det nye Miiverse-nettverket».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3