Denne sadistiske kopisperren nekter deg å skyte - i et skytespill

Og kan ramme deg selv om du betaler.

12. juli 2013 10:30

(PressFire.no): «Deus Ex: The Fall» lar, som sine forløpere, deg velge mellom å plaffe din vei gjennom historien eller luske forbi vaktsystemene som en moderne Gjest Baardsen. 

De fleste ender nok opp et sted midt mellom.

Å være en lydløs skygge er vanskeligere enn på film, og det er fryktelig praktisk å kunne dra opp pistolen så fort vannballongen sprekker.

Derfor må det kunne kalles sadistisk av utgiver Square Enix å legge ved en kopisperre som nekter deg å skyte om du har en jailbreaket Iphone.

Nyheten kommer fra Reddit-brukeren KipEnyan.

Rammer betalende

Ved å jailbreake telefonen åpner du Apples fabrikksatte sperrer for å gjøre det mulig å kjøre usignert programvare. Dermed kan du også piratkopiere spill.

At telefonen er åpnet på dette viset betyr derimot ikke at spillversjonen er ulovlig. Det er fortsatt mulig å kjøpe spill og programmer på vanlig vis.

- Dette er første gang jeg har sett en utvikler prøve på noe sånt. Det er fullstendig uakseptabelt, skriver KipEnyan, som insisterer på at han kjøpte spillet til fullpris.

Det vites ikke om spillet har andre blokkader som hindrer deg i å komme videre, eller om KipEnyan fortsatt kan fullføre det hvis han bare er lett på tå.

Ikke første gang

Kopisperrer er nesten like gamle som spillmediumet i seg selv, og har kommet i mange kreative formater gjennom årene.

Noen av dem, som Ubisofts krav om å være tilkoblet internett mens du spiller alene, skapte så mye rabalder at storutgiveren måtte gi det opp.

Andre spillskapere har tatt mer alternative veier.

I det klassiske eventyrspillet «Sam & Max: Hit The Road» fikk du ikke begynne før du kledde opp den ikoniske duoen i rett antrekk, som anvist på en vilkårlig side i manualen.

To år gamle «Serious Sam 3: BFE» lar deg spille som vanlig i noen minutter, før en udødelig og illsint rosa skorpion med doble mitraljøser dreper deg konstant.

Helikopterspillet «Take On Helicopters» er noe mildere, og kler skjermen i et smussete slør som gjør det håpløst å se noe som helst.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3