Denne kritikerroste rollespillperlen fikk du bare spilt på PS2

Nå får du muligheten på iOS og Android.

30. mai 2014 15:56

(PressFire.no): Den senere tiden har den japanske spillgiganten og rollespillspesialisten Square Enix satset på mobile plattformer, hvor de har begynt å lansere en rekke av sine klassikere på iOS og Android.

Blant dem finner du både «Chrono Trigger» og flere «Final Fantasy»-spill, inkludert legendariske «Final Fantasy VI».

Nå følger de opp med å lansere kritikervinneren og kultspillet «Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King» for både iOS og Android, et spill du tidligere kun fikk spilt på PlayStation 2. Nyutgivelsen markerer tiårsjubileum for spillet.

- Mye for pengene

- Dette spillet er ekstremt mye for pengene for et mobil- og nettbrett-spill, siden det er et konsollspill med mer enn 60 timer spilletid med en episk fortelling om vennskap, mot og eventyr, heter det fra produsenten Noriyoshi Fujimoto.

- Vi har lagt ekstra arbeid for å gjøre kontrollerne så intuitive og enkle som mulig.

Det kommer frem av pressemeldingen at man har flere kontrollmuligheter, hvor man kan velge mellom én og to hender. I likhet med originalen kan man også skreddersy brukergrensesnittet.

Kampsystemet har også blitt endret noe, som utvikleren mener er en forbedring. Det skal nå være mulig å gjøre valg med ett trykk, men skal ha blitt mer komplekst.

Du kan selv velge om følgesvennene dine skal bevege seg automatisk eller ta fullstendig kontroll selv.

Ikke like kjent her hjemme

Tradisjonelt sett har ikke «Dragon Quest»-serien vært særlig populær eller kjent i den vestlige verden, men har vært ekstremt populær i hjemlandet Japan.

«Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King» ble det første «Dragon Quest»-spillet som ble sluppet i Europa. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3