Denne «kontroversielle» kultklassikeren kommer til PS4 og Xbox

«Night Trap» var en av spillene som gjorde at aldersmerking kom på spill i USA.

26. april 2017 10:19
Kommer også på disk.

(PressFire.no): Av alle remaker du ikke hadde sett for deg, er nok dette høyt opp på listen.

«Night Trap» er et av de typiske FMV-spillene (Full Motion Video) fra nittitallet. Spillet kom til Sega CD og 3DO i 1992, og sentrerer rundt en gruppe jenter som er hjemme alene i et stort hus.

De blir selvfølgelig angrepet av vampyr-aktige skapninger, og det er du som spiller som må beskytte de. Det gjør du ved å hoppe mellom en rekke kameraer i huset, både for å stoppe vampyrene med en rekke feller du kan sette av, og for å få med deg dialogen mellom persongalleriet.

Det er blitt en kultklassiker over årene, litt fordi det er så dårlig at det har blitt så bra. Ikke ulikt «The Room» eller «Birdemic».

Nå kommer det en oppdatert versjon til PlayStation 4, Xbox One (og muligens pc, ifølge utviklerne) etter hvert. Helt sant! Ingen dato enda, dog.

Den oppussede versjonen har langt høyere kvalitet på selve videoklippene, og ser ut til å ha «live-feeds» fra alle rommene synlig rett på knappene du bruker til å skifte mellom de forskjellige kameraene.

Spillet vil også få en begrenset fysisk utgivelse.

«Night Trap» var ikke uten kontrovers før lanseringen heller, der det var et av fire spill nevnt under kongresshøringen om dataspill i 1990 i USA. Sammen med «Mortal Kombat», «Doom» og «Lethal Enforcers» var spillet så «grusomt» at aldersmerkingssystemet ESRB ble grunnlagt.

Spesielt én scene, hvor en av jentene – iført en nattkjole – blir dratt vekk for å «tømmes for blod», var for mye for de sarte surpompene i Kongressen. Scenen er mildt sagt ikke kontroversiell i dag, men ståheien bidro til at spillet solgte godt ved lansering.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3