Denne barske karen kan få eget Facebook-spill

Folka bak «Gears of War» tenker gjerne alternativt.

16. mars 2011 14:54

BioWare har gjort det med «Dragon Age»-merkenavnet. Ubisoft likeså med «Assassin’s Creed», og nå kan Epic Games følge etter med et sideprosjekt myntet på Facebook – ment for å skape blest om det forestående skytespillet «Gears of War 3».

Kjennetegnet for alle er et brennende ønske om å gjøre «hovedspillet» kjent for et bredt, og litt annet, publikum før lanseringen av et nytt konsollspill. Ofte tilbyr Facebook-spillene muligheten til å låse opp gjenstander du kan ta med deg inn i hovedspillet.

Rod Fergusson hos Epic Games utelukker ikke at også «Gears of War» kan dukke opp i nettleseren din i fremtiden.

- Vi har ingenting jeg kan annonsere eller si at vi planlegger, men fra et teoretisk perspektiv? Ja, absolutt, sier han til Eurogamer på spørsmål om de er interessert i å lage et Facebook-spill.

- På samme måte som at vi lager en tegneserie og bøker, er dette utvidelser av merkevaren som introduserer mennesker for et produkt, i håpet om at noe fanger interessen og åpner øynene for spillet, sier han videre.

Cliffy B. hinter om et «Gears of War» med Kinect-støtte

Da PressFire nylig snakket med «Gears of War»-sjefen Cliff Bleszinski i San Francisco, utelukket han ikke at det kan komme et sideprosjekt lagt til «Gears»-universet som støtter Microsofts Kinect-sensor. Enda et eksempel på hvordan Epic Games tenker på å utvide kundegruppen før lanseringen av «Gears of War 3» denne høsten.

- Jeg har sagt det før og sier det gjerne igjen; jeg liker Kinect. Mer enn PlayStations Move-kontrollerne, for jeg slipper å ha enda en forbanna kontroller liggende i huset mitt. Stuebordet mitt ser allerede ut som en plastikkhaug! Vi er såpass travle nå, og har knapt nok folk til å gjøre oss ferdige med det vi gjør nå. Kanskje vi gjør noe i fremtiden, men inntil da forblir dette bare rykter, sa han til PressFire.no.

Tror du det ville vært enklere å lage et sideprodukt med Kinect-støtte, i stedet for å prøve å integrere Kinect i et«Gears 3», spurte vi.

- Vel, det er to måter å gjøre det på; enten lager man et dedikert Kinect-spill, som «Dance Central», eller så lager man en hybrid. Jeg er en større fan av sistnevnte. Jeg vil ikke lage «Dance, Dance Marcus», liksom. Så hvis vi noen gang kommer til å lage et slikt spill med Kinect, er det mest fornuftige å utvikle en hybrid.

«Gears of War 3» lanseres eksklusivt til Xbox 360 den 20. september. Før den tid kan du delta i en beta som åpnes i april og strekker seg frem til 15. mai. For å delta i denne finnes det flere alternativer.

De som handler spesialversjonen av «Bulletstorm» (den såkalte Epic Edition) får tjuvstarte betaspillingen én uke før alle andre, den 18. april. Uka etter får de som forhåndsbestiller «Gears 3» fra utvalgte forhandlere tilgang til flerspillerbetaen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3