Denne Twitter-meldingen ble for mye for svensk «StarCraft 2»-turnering

Ble umiddelbart diskvalifisert.

24. november 2014 14:17

(PressFire.no): Den ukrainske «StarCraft 2»-spilleren Mihaylo «Kas» Hayda ble fredag i forrige uke kastet ut av Fragbite Masters-turneringen etter en melding på Twitter.

Skremmende

Meldingen kom midt i kampen mot svenske Madeleine «MaddeLisk» Leander, som opplevde at den ble satt på pause midt i første dyst.

– Kampen fortsatte og jeg tapte 0 – 2. Når kampen var over så jeg meldingen «snart skal jeg voldta en jente» skrevet av motstanderen, melder hun i et innlegg på eSport-sidene til svenske Aftonbladet.

Leander sier det hele kom som en overraskelse.

– At dette kommer fra en profesjonell spiller er skummelt, skriver hun videre.

Organisatoren har valgt å diskvalifisere Hayda for resten av turneringen. Svenske Fragbite Masters har 150 000 svenske kroner i premier i «StarCraft 2»-turneringen.

Viser at det har konsekvenser

– Først og fremst vil jeg si at dette er forferdelig. Vi kommer aldri til å tolerere denne typen oppførsel og derfor er diskvalifisering passende, skriver sjefen for Fragbite Masters, Pontus Eskilsson, på nettsidene til turneringen.

– Vi må vise spillere at denne typen giftige holdninger får konsekvenser.

Ba om unnskyldning

Hayda har i ettertid bedt om unnskyldning og innrømmet at han enkelte ganger skriver dumme ting på Twitter, og at han hater seg selv for det.

Madeleine «MaddeLisk» Leander er en av verdens beste kvinnelige «StarCraft 2»-spillere, og er også kjent som kommentatorprofil for eSport i den svenske tv-kanalen SVT.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3