Denne «Call of Duty»-scenen har du sett før

Hyllest eller latskap?

6. november 2013 13:42

(PressFire.no): Ofte sitter man igjen med en følelse av å ha sett en bestemt spillscene før, spesielt når det gjelder skytespillsjangeren. 

Mange, inkludert vår «Call of Duty: Ghosts»-anmelder, savner enda mer nytenkning i disse spillene.

En årvåken «Call of Duty»-spiller satt igjen med en déjà vu-følelse etter å ha spilt ferske «Ghosts».

Scenen du ser i filmen nederst i denne saken, er definitivt «sterkt inspirert» av «Call of Duty: Modern Warfare 2». Begge disse spillene er det Infinity Ward-studioet som står bak.

Gjort med overlegg?

Teoriene på nettet er selvsagt mange. Har Infinity Ward gjort dette med overlegg, som et nikk tilbake til sitt eget verk? Er det snakk om latskap og tidsbesparende resirkulering?

Fra spillstudioet selv har det foreløpig ikke kommet noen oppklarende kommentar.

CVG påpeker at gjenbruk ikke er noe nytt fenomen i underholdningsbransjen. Selveste Disney har også drevet med den slags, selv om deres prosess fortsatt innebærer at hvert bilde må håndtegnes.

Byttet ut helikopteret

«Ghosts»-sekvensen kommer relativt tidlig i det nye spillet, mens «Modern Warfare 2»-opphavet tilhører den dramatiske sisteakten.

Det som er sikkert er at den nye scenen i «Call of Duty: Ghosts» låner det samme bevegelsesopptaket (motion capture) og kameravinkler fra «Modern Warfare 2» (2009). Det som er nytt er at figurene har på andre klær eller har fått et ansiktsløft, helikopteret er byttet med et kjøretøy, og miljøet rundt personene er endret.

Videoen er lagd av satantribal/Youtube (NB! Inneholder åpenbart avslørende øyeblikk fra begge disse «Call of Duty»-spillene):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3