- Min verste avgjørelse noensinne

Takket nei til drahjelp fra «Angry Birds».

11. juli 2013 14:09

(PressFire.no): Martijn Reuvers fikk et tilbud han ikke burde ha sagt nei til.

Spillskaperen ble nemlig kontaktet av finnene i Rovio, folka bak «Angry Birds», for noen år siden.

Dette var på et tidspunkt da «Angry Birds» fortsatt ikke hadde eksplodert og blitt en gullgruve. Samtidig jobbet Reuvers med sitt eget sjarmerende spillunivers, kalt «Toki Tori».

- Passet ikke

Rovio foreslo en bytteavtale. «Angry Birds»-figurene skulle plasseres i «Toki Tori», og omvendt. En slik profilering og drahjelp kunne føre til mer oppmerksomhet rundt begge spillene, var finnenes teori.

- Da jeg prøvde spillet, følte jeg ganske sterkt at dette ikke passet med «Toki Tori». Jeg avslo, forteller Reuvers i retrospekt.

Han stilte nylig opp på Reddit for å svare på en bunke spørsmål.  

- Noen måneder senere og salget tok helt av. Resten er historie. Det er den verste avgjørelsen min noensinne, sier Martijn Reuvers.

- Eventyrlige gåter

Spillstudioet til denne nederlenderen, Two Tribes, lanserte «Toki Tori 2+» på Steam i dag.

Utviklerne beskriver dette som et spill i «Metroidvania»-stilen, med oppgaver og gåter i en eventyrverden, der du ikke holdes i hånda eller får en omfattende opplæringsdel aller først. Her må du i stedet bare hoppe ut i dét og takle hindrene selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3