– Den nye Xbox-en heter Scarlett og kommer i 2020

Skal være en gruppe med enheter, ifølge lekkede dokumenter.

14. juni 2018 10:07

(PressFire.no): Microsoft overrasket alle under E3 da de rett fram fortalte at de jobber med en ny Xbox-konsoll.

De kunne også fortelle at de slett ikke hviler på laubærene når det kommer til spillsatsingen, og kunngjorde samtidig at de hadde kjøpt fire spillstudioer og startet et helt nytt.

I tillegg ble det bekreftet at selskapet jobber på en strømmetjeneste som lar deg spille «konsollkvalitets» dataspill til hvilken som helst enhet.

Nå skriver nettsiden Thurrott.com, som spesialiserer seg på Microsoft-produkter og som drives av tech-journalist Paul Thurrot, at den neste Xbox-en slett ikke bare er én konsoll.

Nettsiden skal ha fått tak i dokumenter som skal vise tre nye produktgrupper Microsoft jobber med. Den ene er tre nye Surface-dingser, kalt Carmel, Libra og Andromeda, den andre en ny HoloLens-utgave kalt Sydney, og den siste er Scarlett – den nye Xbox-en.

Det som er interessant er at Microsoft ikke omtaler Scarlett som én konsoll, men som en «familie med enheter». Planlagt lansering skal være i 2020.

Det kan være greit å ta disse tingene med et knippe saltkrystaller, og Ars Technica påpeker samtidig at dokumentene kommer fra en periode hvor Terry Myerson jobbet som sjef for Microsofts Windows and Devices-avdeling.

Myerson sluttet da avdelingen ble splittet ut i to nye avdelinger kalt Experiences & Devices og Cloud + AI, så det kan hende at planene er blitt endret siden den gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3