Den nye «The Walking Dead»-episoden er veldig nær

Fjorårets mest kritikerroste spill er tilbake.

2. juli 2013 09:58

(PressFire.no): Skal vi tro aggregatornettstedet Metacritic, som samler karakterer fra spillmedier over hele verden, var zombietragedien «The Walking Dead» anmeldernes favorittspill i fjor.

Millionselgeren markerte eventyrstudioet Telltale Games' virkelige gjennombrudd, og ble særlig hyllet for den modige historien . Nå er en ventepølse klar for dem som sitrer etter sesong to.

Allerede denne uka får de første spillerne mulighet til å vandre inn i «400 Days», et lite bindeledd mellom sesong en og to. Det meddeler IGN.

Spredt utgivelse

I morgen utgis spillet på pc, gjennom Steam og Telltales egne nettbutikk.

Siden det rent formelt er en del av sesong en, må du også eie førsteepisoden av «The Walking Dead» for å spille det.

Om Xbox 360 er ditt foretrukne våpen, blir «400 Days» tilgjengelig først fredag 5 juli. PlayStation 3/Vita-spillere og eventyrfanatikere som holder iOS tettest, må vente til henholdsvis 10. og 11. juli.

Prisen er vi ikke helt sikre på.

Broen mellom de to sesongene er satt til en rasteplass i den amerikanske staten Georgia, ikke langt unna der handlingen har forløpt så langt.

Der følger man fem personer fra hvert deres perspektiv. Valgene du tok i førstesesongen skal kunne prege hvordan småhistoriene utspiller seg, samtidig som handlingene du tar i «400 Days» blir med videre når hovedhistorien fortsettes i høst.

Fant suksessformelen

«The Walking Dead» har blitt berømmet for sin realistiske, sorgtunge historie og følelsen av at valgene du tar preger historien framover.

Da vi møtte Telltale-direktøren Dan Connors i vår, var han tydelig begeistret over at deres særegne episodeformat og tolkning av eventyrspillsjangeren traff så godt.

- Vi kommer alltid til å fokusere på greia vår: historiefortelling gjennom narrativ kommunikasjon. Med tiden vil det nok være andre måter å forsterke det fokuset på, fortalte Connors til PressFire.

Det får vi nok også se eksempler på i Telltales spillmatisering av «Fables», en kritikerrost tegneserie om fabeldyr og sagnfigurer som må leve side ved side med mennesker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3