- «Den lengste reisen» kan få oppfølger

Men vi må vente til etter «The Secret World».

11. april 2011 10:20

Norske Funcom er travelt opptatt med sitt nye massive onlinespill, «The Secret World». Det betyr imidlertid ikke at den kreative hjernen hos selskapet, Ragnar Tørnquist, ikke jobber med flere prosjekter.

I et intervju med Eurogamer avslører Tørnquist at ikke bare er det mulig med en oppfølger til «Den lengste reisen» og «Drømmefall», men at han faktisk jobber med det.

- 95 prosent av tiden min – nei, egentlig er det vel 120 prosent, som er bundet opp i «The Secret World», og jeg bruker 25 prosent av annen tid til å jobbe med prosjekter, sier Tørnquist til Eurogamer og fortsetter:

- Jeg har alltid andre idéer for fremtiden. Folk spør meg ofte om dette - for eksempel om en fortsettelse på «Drømmefall: Den lengste reisen», og det er også noe jeg pusler med.

Vi må i sannhetens navn stille oss litt skeptiske til Tørnquists mattekunnskaper, spesielt når det gjelder prosentregning, men betviler absolutt ikke mannens egenskaper som kreativ visjonær, manusforfatter og spillskaper.

Han forteller videre at en oppfølger til «Den lengste reisen» er mulig, men at det må vente til «The Secret World» er ferdig.

Da PC-spillet «Den lengste reisen» kom ut i 2000 høstet det gode anmeldelser stort sett over hele verden. Spillet kom ut i en periode hvor det var tørke i pek-og-klikk-eventyrspillsjangeren, en type spill som på det tidspunktet ikke sto særlig høyt i kurs men som har fått en renessanse de siste årene. I rollen som April fikk norske spillere høre Synnøve Svabø, men også Finn Schau og Lasse Kolstad hadde stemmer i spillet.

Oppfølgeren, «Drømmefall: Den lengste reisen» fra 2006, fikk en mer blandet mottagelse. Spesielt var det mange som kritiserte Funcoms valg i å bevege seg bort fra pek-og-klikk-spillene, samt at de implementere kampsekvenser. Spillet fikk imidlertid stort sett lovord for god stemning og historie. «Drømmefall» ble også gitt ut til Xbox.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3