- Den er veldig heit og fengslende

Butikksjef forsnakket seg om hemmelig Xbox-konsoll.

3. april 2013 11:05

(PressFire.no): PlayStation 4 har allerede vært på en liten USA-turné. Først ble den demonstrert i New York i februar, og i forrige uke gikk sjefsingeniør Chris Norden mer i detalj på Game Developers Conference i San Francisco foran et par hundre spillskapere.

Når Microsoft har planer å dra sløret av sin nye Xbox, er uvisst. Men det nærmer seg tydeligvis med stormskritt.

Sjefen for GameStop-kjeden har allerede fått innsyn i konsollplanene til den amerikanske giganten. Han hevder i et ferskt intervju at Xbox 360-oppfølgeren gir grunn til å glede seg.

- Verden kommer til å spisse ører

- Vi har brukt en del tid med Microsoft, men vi er nesten nødt til å la dem ta føringen selv når det gjelder dette.

- Men den (Xbox-en - journ.merk.) blir en veldig heit, fengslende innretning, sier J. Paul Raines til Gamesindustry.biz.

De gjør noen veldig kule ting med den, og jeg ser fram til at de begynner å snakke om den - for jeg tror verden kommer til å spisse ører, sier GameStop-sjefen.

- Både disker og digitalt

Selv om det er en dårlig bevart hemmelighet at Microsoft har jobbet med en ny Xbox en god stund, og utviklere angivelig har sittet med spesialversjoner av den nye maskinvaren, er J. Paul Raines en av de første som snakker til media om det han har sett eller hørt.

På vegne av butikker som GameStop, som opplever en stadig større konkurranse fra digitalsalg av spill, er Raines trygg på at handelen ikke vil dreie radikalt bort fra fysiske formater.

- Vi tror ikke at digitalt kommer til å erstatte butikkhandel. Jeg vet at alle liker å bli oppstemte, og drømmer om en verden uten butikker, men vårt ståsted er at kundene vil ha begge deler, sier J. Paul Raines til Gamesindustry.biz.

- Et fem år langt spillforhold

Det mest håndfaste fra Microsoft om konsollfremtiden til nå er noen uttalelser fra Phil Harrison. Han styrer Microsoft Studios-avdelingen.

I større grad enn før vil spillene være basert i «nettskyen». I stedet for å være sentrert rundt en komponent, vil de være sentrert i skyen. Denne visjonen inspirerte meg til å begynne i Microsoft, sa Harrison ifølge CVG tidligere i år.

Han spår at forholdet mellom Microsoft og spillerne vil vare lengre enn før, og det starter kanskje ved kjøpet av en disk i butikken:

- Jeg vil oppfordre deg til å tenke at disken markerer startpunktet på det som kan bli et fem år langt forhold.

- Et forhold på fem år med oss som spillskapere til fellesskapet der vi kan være i stand til å respondere til deres behov og ønsker som kan hjelpe oss til å raffinere, bygge og utvide produktet over flere måneder, og forhåpentligvis, hvis vi får til en stor suksess, også over flere år, sa Harrison ifølge Eurogamer.

Det har vært spekulert i at Microsoft har planer om å fortelle om Xbox 360-arvtageren den 26. april. Andre mener at selskapet kan komme til å vente til nærmere E3-spillmessen i Los Angeles i juni.

I forbindelse med CES-elektronikkmessen i Las Vegas i januar, viste Microsoft en konseptuell filmsnutt med noen spenstige idéer de kaller Illumiroom:

FOTO (Hovedbilde): Illumiroom/Microsoft.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3