Den amerikanske hæren med egen e-sport-satsing

Vil nå unge etter at de ikke nådde rekrutteringsmål.

16. november 2018 16:24

(PressFire.no): Nå skal den amerikanske blir mer attraktiv for unge potensielle rekrutter og starter derfor et eget lag som skal spesialisere seg i det moderne elektroniske dataspillet «Fortnite».

Det skal komme som følge av synkende interesse og at de for første gang på rundt ti år ikke har klart å møte rekrutteringsbudsjettet, skriver Stars and Stripes.

Målet er å hente 500 000 nye rekrutter i løpet av de neste fire åra.

For å nå målet setter de i gang en rekke tiltak – deriblant å etablere sine egne e-sport-lag.

Blant egne rekker er det nå mulig å søke seg til lag i spillene «Fortnite», «Call of Duty», «Tekken», «League of Legends», «Playerunknown’s Battlegrounds», «Overwatch», «Fifa» og «NBA 2K».

I et intervju er Ryan Meaux åpen om at dette er for å nå ut med «hærens merkenavn og få fart på rekrutteringen». Først ut er «Tekken 7» i en intern turnering, hvor vinneren vil representere hæren under PAX South i januar.

At den amerikanske hæren bruker dataspill som rekrutteringsverktøy er ikke helt nytt – de utviklet faktisk «America’s Army» for nettopp det formålet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3