- Demokratiet gikk tapt for tusen år siden og vikingene har atomvåpen

Slik er verden etter ti år med «Civilization II»-spilling.

13. juni 2012 11:14

(PressFire.no): En bruker på reddit.com som kaller seg Lycerius har spilt Sid Meier-klassikeren «Civilization II» fra 1996 i ti år, og deler nå erfaringene sine med offentligheten.

Han beskriver at spillet nå befinner seg i en dystopisk fremtid, i år 3991, hvor hele jorden er et «mareritt». Restene av verdenssamfunnet er plaget med atomkriger og naturkatastrofer som nærmest har utslettet alt liv.

NB! Les også vår retro-sak om «Civilization» her.
 

Tomt for ressurser

Naturressursene er få og derfor er det tre supernasjoner som slåss om restene. Polene har smeltet en rekke ganger slik at alt som ikke er fjell stort sett er sumper, og har derfor etterlatt kloden nærmest ubeboelig.

- Har du hørt om hundreårskrigen. Prøv 1700-årskrigen, skriver han.

- De eneste statene som nå eksisterer er to teokratier og min - en kommuniststat. Jeg ville forbli et demokrati, men senatet overstyrte meg hver gang jeg ville erklære krig før vikingene gjorde det.

Han ble nødt til å droppe demokratiet for rundt tusen år siden, fordi det satte imperiet i fare.

De vikingene, altså!

Nå bryter vikingene våpenhvilen hele tiden.

- Fred virker umulig. Hver gang en våpenhvile avtales, overrasker vikingene med et angrep på enten meg eller amerikanerne, ofte med atomvåpen.

Lycerious påpeker også at selv om FN har tvunget fram en våpenhvile, så hindrer ikke det vikingene.

Befolkningen var på topp for to tusen år siden, men 90 prosent skal ha blitt utryddet enten på grunn av atomkrig eller sult som følge av global oppvarming.

Til slutt skriver han at målet nå er å få slutt på krigen, slik at ingeniører kan skape nye landområder for jordbruk. Han ber nå om tips for å redde kloden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3