Demoen til «Dead Space 3» kommer snart

Iskalde grøss på Tau Volantis.

2. januar 2013 14:07

(PressFire.no): I løpet av juleferien bekreftet Electronic Arts at nysgjerrige kan få teste en «Dead Space 3»-demo om kort tid.

Demoen slippes løs på PlayStation Network og Xbox LIVE Marketplace 22. januar. Men om du er av det utålmodige slaget, og eier en Xbox 360, kan du sikre deg en ukes forsprang ved å logge deg på den offisielle «Dead Space»-nettsiden.

For disse åpnes det for demospilling fra 15. januar.

I treeren får Isaac selskap i verdensrommet. Carver, en ny rollefigur som kan spilles av en kompis i såkalt asynkron co-op-modus.

I demoen får du både hilse på kjenningen Isaac Clarke, men også co-op-karakteren John Carver. EA skriver i pressemeldingen at du kjapt får kjenne på frykten når du lander på den nye isbelagte planeten Tau Volantis, et sted der det kryr av Necromorphs.

Sjefsprodusenten for spillet, Steve Papoutis, fortalte PressFire for noen uker siden at de i flere år har syslet med denne formen for samarbeidsspilling. Han røpet at de allerede i 2008, på det første «Dead Space», hadde en prototype av en slik modus som de testet internt hos Visceral Games.

- Vi ville ikke ha en kunstig intelligens som fulgte etter deg. Det var uaktuelt å ha en som fulgte etter deg om du spiller alene, fortalte Papoutis om samarbeidsmodusen i «Dead Space 3».

Vi ville at den skulle legge noe til historien, noe som betyr at den ikke vil ta noe vekk eller forandre den.

- Det må fungere sånn at venner kan bli med å spille når som helst, i tilfelle de plutselig kjøper spillet når du er halvveis ut i spillet. Samtidig som det må også være greit at man spiller alene igjen, om kompisen din ikke kan være med, fortalte Steve Papoutis til PressFire i november i fjor.

«Dead Space 3» lanseres til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 den 7. februar. Demoen er tilgjengelig til PS3 og Xbox 360 fra 22. januar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3