Deler nye «Drømmefall» i fem biter

– Større og mer ambisiøst enn vi først så for oss.

29. juni 2014 17:46

(PressFire.no): «Drømmefall»-fansen får oppfølgeren sin snart.

I stedet for å lage ett komplett eventyr, som har vært planen, har de norske spillskaperne i Red Thread Games nå skiftet strategi.

«Drømmefall Kapitler: Den lengste reisen» deles inn i fem episoder, og den første kommer denne høsten.


– 

Vi er ikke i rute

De som har kronerullet og støttet «Drømmefall» gjennom Kickstarter, får selvsagt alle disse fem delene.

Den første episoden er kalt «Reborn» og slippes før november til pc, Mac og Linux.

– Den kreative prosessen er uforutsigbar, og historien vi forteller har blitt større og mer ambisiøs enn vi først så for oss, forteller den kreative sjefen bak spillet, Ragnar Tørnquist, i en oppdatering på Kickstarter-sidene.Vi er ikke i rute for å treffe slippdatoen vi beregnet for halvannet år siden, og vi måtte ta en lang, grundig titt på våre planer og vårt budsjett. Etter mye debatt internt, og grundige vurderinger, har vi bestemt oss for å gå tilbake til episodeformatet, sier han videre.

Alle livets kapitler

Tørnquist hevder nemlig at den oppdelte strukturen vi blant annet kjenner fra Telltale Games-spillene de siste åra – som «The Walking Dead», «Sam & Max» og «The Wolf Among Us» ble diskutert allerede i planleggingsfasen for flere år siden.

Han var også innom det samme i et intervju noen måneder før Red Thread Games skulle ut på folkefinansieringssiden Kickstarter.– Grunnen til at det heter «Kapitler» er på grunn av temaet til spillet er livets kapitler, fortalte Ragnar Tørnquist Eurogamer i 2012, samtidig som prosjektet var gitt grønt lys og ble annonsert.

– «Drømmefall Kapitler» handler om livet inndelt i kapitler, om fødsel, livet og døden.

– «Kapitler» betyr ikke episoder, men det gjorde først dét. Innledningsvis, da vi snakket om «Drømmefall Kapitler» for fem-seks år siden, var det idéen: å gjøre spillet episodisk, for på den tiden var det noe alle trodde kom til å bli svært, fortalte han den gangen.

– 

Mye dybde

Red Thread Games holder også på med «Draugen», et skrekkspill lagt til Vestlandet som utviklerne selv beskriver som «en bekmørk og forstyrrende reise inn i det bekmørke hjertet til norsk nasjonalromantikk.»

At rammene og ambisjonsnivået til det tredje «Drømmefall»-spillet var i ferd med å overskride de opprinnelige planene, fikk vi selv en indikasjon på da presse ble invitert til en test av «Kapitler» tidligere denne sommeren.

– Det er ekstremt mye bakgrunnshistorie, ettersom dette er tredje spillet. Det er mye dybde, fortalte Dag Scheve til PressFire.

– Det blir litt som å skulle beskrive en sesong av «Game of Thrones» på 30 sekunder, sa Ragnar Tørnquist.

Du kan se mer av dette intervjuet i videoen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3