Debuten til nye «King’s Quest» nærmer seg

Den første episoden slippes i juli.

1. juli 2015 13:13

(PressFire.no): Det har vært kjent i et års tid at «King’s Quest» gjenoppstår. Og det skjer med en matchende, sagnomsust logo klistret på.

Sierra er jo børstet støv av. Activision har rukket å slippe «Geometry Wars 3» og norske «Shiflings».

Snart er det «King’s Quest» sin tur å ikle seg Sierra-drakten.

Juli-lansering

Det er over 15 år siden forrige «King’s Quest». Til sammen åtte spill i denne serien kom fra Roberta Williams – i perioden 1983 til 1998.

Det er The Odd Gentelmen, studioet bak «The Misadventures of P.B. Winterbottom» (2010) som lager dette nye. De følger formelen fra blant andre Telltale og gir ut den nye fabelen fordelt på fem episoder.

Den første, kalt «A Knight to Remember», lanseres 29. juli Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 og 4. Den 28. juli til pc, bekrefter utgiveren Activision i dag.

Klarer de å få til «den klassiske følelsen»?

Det er tydelig at Activision vet de må tråkke forsiktig når de skal gi ut et nytt spill i en så kjent og kjær serie. De har allerede sørget for å få «godkjennelse» fra opphavet og originaldesigneren, og gir også i dagens pressemelding uttrykk for at de ønsker «å tenne den samme klassiske følelsen av utforskning, vidd og forundring» som i de gamle spillene.

Det er jo 30 år med spillhistorie som skal nytolkes og dyttes ut på helt nye plattformer.

Originalen fra 1983.

Sierra Entertainment, grunnlagt av Ken og Roberta Williams, stengte i 2008. De hadde da rukket å gi ut serier som «Space Quest», «King's Quest», «Leisure Suit Larry»-spillene og «Gabriel Knight».

I motsetning til hvordan Telltale selger sine spill («Walking Dead», «Wolf Among Us», «Game of Thrones»), inkluderer Activision en bonusepisode, en epilog, i pakka til dem som forhåndskjøper «King’s Quest: The Complete Collection».

Se den nye traileren i videovinduet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3