«Dead Rising»-skaperen har fått nok

Keiji Inafune har sagt opp Capcom-jobben.

29. oktober 2010 16:40

Etter 23 år hos den japanske spillgiganten Capcom, har spilldesignerlegenden Keiji Inafune nå annonsert sin oppsigelse.

Inafune er kjent som mannen bak kultspillserien «Mega Man», men har også vært en av hovedmennene bak serier som «Onimusha», «Dead Rising» og «Lost Planet». I tillegg har han også medvirket til flere spill i «Resident Evil»-serien.

- Jeg forlater Capcom med formål om å starte livet mitt på ny, står det i en blogg fra spillskaperen, som er oversatt av Kotaku.

Inafune har skapt overskrifter i media ved flere anledninger det siste året, sist når han avslørte at «han hatet jobben sin».

Men Inafune skapte også debatt da han etter spillmessen Tokyo Game Show i fjor erklærte den japanske spillindustrien for død.

 - Når jeg så på de forskjellige spillene på TGS-gulvet, så sa jeg «mann, Japan er over. Vi er ferdige. Spillindustrien vår er ferdig», skal han ifølge Destructoid ha sagt.

I det nye blogginnlegget skal Inafune bedyret at dette ikke er en pause, men at han leter etter en ny utfordring. Han påpeker også at det ikke finnes et høyere sted å klatre i Capcom.

I tillegg skal han ha fortalt 4gamer.net (via Kotaku) at han ønsker å jobbe i Capcom, men at det ikke lenger er mulig. Det seneste spillet med Inafunes navn i rulleteksten, er «Dead Rising 2». Zombiespillet ble lansert til konsoller og PC i slutten av september, og falt i smak hos vår anmelder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3