De supersjeldne Pokémon-ene kan være på vei til «GO»

Så sjeldne at mange ikke vet at de eksisterer.

21. november 2016 18:39
En shiny Gyarados.

(PressFire.no): Om du ikke er helt med på alt av «Pokémon»-sjargongen, så er kanskje ikke betegnelsen «Shiny» noe du har hørt om før.

Sjansen er at du kanskje til og med har spilt en drøss med «Pokémon»-spill og aldri sett noe som har med det å gjøre en gang.

For såkalte «Shiny Pokémon» er utrolig sjeldne, og kan kun skaffes på vilkårlig måte – dog gjennom flere varianter.

Disse variasjonene av lommemonstrene dukket først opp i den andre generasjonen «Pokémon»-spill, altså «Silver», «Gold» og «Crystal».

De har som regel litt andre farger enn vanlig, der for eksempel Gyarados er rød istedet for blå. De har også en spesiell glittereffekt når de møter opp til kamp.

Sjansen for å møte en Shiny gjennom en tilfeldig kamp er i disse spillene 1 til 8192 – eller en 0,012 prosent sjanse om du vil. Folk som samler på shinies jobber seg gjerne gjennom spillene med flere maskiner samtidig, der de restarter spillet titusenvis av ganger før de får det de ønsker.

Slik kan de kanskje se ut?
Slik kan de kanskje se ut?

Kommer de til «GO»?

Det var en kjapp forklaring – og nå ser det ut til at den nyeste oppdateringen til «Pokémon GO» inneholder spor av slike supersjeldne Pokémon.

Vi har allerede skrevet om at det nå jobbes med å tilrettelegge for andregenerasjons monstre – 100 i tallet – i spillet, selv om det fortsatt virker å være lenge til.

Mer spesifikt, så er det flere referanser i koden til spillet som deler opp Pokémon inn i «default» (vanlig) og «shiny» (ikke vanlig) når det gjelder overflaten deres – altså hvordan de ser ut.

Det er også lagt inn en ny lydfil som spilles av når du fanger det som spillet mener er en sjelden Pokémon, som er litt mer entusiastisk enn den vanlige «hurra, du fanget den!»-truddelutten. Tidligere har ikke spillet gjort forskjell på disse.

Ny tracking snart klar?

Det nye trackingsystemet skal også snart være klart. Så langt har det bare vært mulig å teste det i San Fransisco, men Niantic har nå utvidet testområdet til Arizona og Seattle – noe som kan bety at de begynner å nærme seg en global utrulling.

Denne nye trackeren viser (i tillegg til den vanlige varianten) også hvilke Pokémon som er rundt Pokéstops opp til en halv kilometer unna.

Du kan zoome ut kartet mye mer enn før, og trykker du på et slikt ‘stop, vil du få opp hva som skjuler seg rundt det, og så er det bare å ta beina fatt.

Helt til slutt har forøvrig Ditto nå også fått resten av animasjoner, bilder og lyder, som egentlig burde bety at den hermende Pokémonen nå skal kunne dyttes ut når som helst.

Ditto er den eneste av de ikke-legendariske Pokémonene som enda ikke er å finne i spillet.

Her er forresten en video av en entusiastisk «Pokémon»-fan som får tak i en shiny Ponyta etter 25 968 forsøk. Ja, nesten tjueseks tusen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3