De skrotet spillet og startet med blanke ark

Her er resultatet: «Rainbow Six: Siege».

10. juni 2014 04:55

(PressFire.no): Vi har hørt om et nytt «Rainbow Six»-spill i årevis. «Rainbox Six: Patriots» skulle egentlig lanseres i fjor, men etter trøbbel og kontroverser gikk det under jorda.

2013 kom og gikk.

Senere fikk vi vite at utviklerne hadde skrotet hele prosjektet, og startet med blanke ark.

I natt fikk vi se resultatet. Ubisoft avsluttet sitt timeslange E3-show med å avsløre «Rainbow Six: Siege».

Flerspillerbasert

Vi får se seks og et halvt minutt fra spillet, der vi kastes inn i en kidnappingssituasjon. Som del av en spesialstyrke får du i oppdrag å redde et gissel som blir holdt i en bolig.

Gjennom overvåkning fra droner får vi noen glimt fra innsiden av huset, og over et taktisk kart blir det diskutert hvor man skal bryte seg inn.

Scenen er drevet av dialog, og er presentert relativt filmatisk. Om alt dette virker kjent, så er det ikke uten en vesentlig forskjell fra alle de lignende scenene vi er vant med:

Ikke bare spesialstyrken, men også gisseltagerne, er virkelige spillere. Dette er nemlig en flerspillerkamp, fem mot fem.

Høyt tempo

Gisseltagerne får tid til å sette opp feller og forsvare huset, mens angriperne kan spionere og planlegge.

Rundene består dermed av to faser: Først forberedelser, og så skal det kjempes til siste mann.

Spesialstyrkene – altså «Rainbow Six»-laget fra tittelen – får ekstra poeng dersom de redder gislene.

En hel match består av seks slike scenarier, der hvert lag får prøve hver av sidene tre ganger hver. En runde tar bare noen få minutter, og så starter man på nytt, i et kompetitivt, høytempo actionspill.

«Rainbow Six: Siege» kommer neste år til PlayStation 4, Xbox One og pc.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3