- «Dawnguard» er ikke lovet til andre plattformer

Forblir «Skyrim»-utvidelsen Xbox 360-eksklusiv?

30. juli 2012 10:54

(PressFire.no): «Dawnguard» er den første innholdsutvidelsen til rollespillsluggeren «The Elder Scrolls V: Skyrim» siden utgivelsen sist høst, og ble utgitt til Xbox 360 den 26. juni.

Mange har antatt at Microsoft bare kjøpte et eksklusivt forsprang på innholdspakken, og at den kommer til Windows og PlayStation 3 på et senere tidspunkt. Det er ikke sikkert.

- Vi har ikke annonsert «Dawnguard» til andre plattformer, ei heller tegnet et tidsrom for slike nyheter. Om vi har noe å annonsere, lover jeg å fortelle dere, skrev Bethesdas PR-sjef Pete Hines på Twitter før helga. 

Langvarig isolat

Utviklerne har tidligere erkjent at Microsoft har kjøpt 30 dagers eksklusivitet på ekstrainnhold til det omfattende rollespillet, men de dagene er mer enn overstått.

Dermed er det ikke sikkert at Windows- og PlayStation 3-spillere får tilgang til ekstrapakken, selv om kjernespillet kom dit.

PR-mannen vil ikke love i noen retning, men bedyrer at han skal utdype hva som skjer om ikke så lenge.

- Bare sitt klar, så har vi informasjon snart, svarer han en kritisk bruker på mikrobloggingsnettstedet. 

Om pakken ender opp med å bli Xbox 360-eksklusiv så kan det nok skape stor misnøye blant de som har opplevd fantasyuniverset på den rivaliserende konsollen, etter at PlayStation 3-utgaven av «Skyrim» hadde store problemer

Der pc-spillere kan lage eget og hente ned andres stoff via innholdssentraler, er eiere av Sony-konsollen avhengige av offisielle utvidelser for å utbrodere eventyret.

Da er det nok en mager trøst at man kan spille «The Elder Scrolls»-spillet på PlayStation Vita med litt triksing.

Takk til Alexander Drange Svendal for tips. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3