David Bowie-spill fra «Heavy Rain»-utviklerne er nå gratis å laste ned

Var med på utviklingen, og lagde musikken

18. januar 2016 13:12

(PressFire.no): 2016 startet utrolig kjedelig for musikkfans da både «Lemmy» fra Motörhead gikk vekk bare en knapp uke før David Bowie også tok på seg romdrakten og forlot jorda.

Nå har Square Enix bestemt seg for å gjøre et underlig lite spill tilgjengelig for nedlasting, helt gratis, som hyllest til Bowie.

«Omikron: The Nomad Soul» er rett og slett et action-adventure-spill den kjente sangeren var med på å utvikle før årtusenskiftet.

Lagde album til spillet

Ikke bare var han selv (og kona) med i spillet som flere roller, hvor én av de er modellert etter ham, men han lagde også flere av lydsporene i spillet.

De fleste av disse endte opp i plata «Hours...», som er det første albumet av en stor artist som ble gjort tilgjengelig på internett.

Bowie hadde visstnok også innflytelse på selve spilldesignet og historien i spillet, som sentrerer seg rundt en verden styrt av et totalitært (og maskinstyrt) regime.

Du som spiller må finne ut hva som foregår i fire forskjellige områder som er helt adskilt fra hverandre i superbyen Omikron, og ta rotta på hovedhjernen bak et stort komplott – den kunstige intelligensen Ix.

Du kan se noen av Bowies scener i spillet her, spoiler alert!

Fighting force

Spillet er en merkelig miks mellom de typiske adventure-spillene fra tidsrommet, og rett og slett «Tekken»-lignende slåssing med demoner og andre skurker.

Du har muligheten til å hoppe mellom forskjellige figurer i spillet (men er primært en politiagent), som konstant bryter den «fjerde veggen». Visstnok vil du miste sjela di om du dør i spillet - som er lagd av Ix for å lure deg inn.

Det er utviklet av Quantic Dream, som står bak blant annet «Heavy Rain» og det kommende «Detroit», men spillet slo aldri helt an etter det kom ut på pc og Dreamcast i 1999. Versjoner for PlayStation og PlayStation 2 var under utvikling, men ble kansellert.

Du finner spillet til nedlasting her på Square Enix’ nettbutikk, og du må bruke promokoden «Omikron» for å få det gratis. Tilbudet gjelder til 22. januar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3