Dataspill skal hjelpe barn med matallergi

Dagens ressurser er myntet på foreldrene - nå skal det jobbes med barna.

29. oktober 2013 13:50

(PressFire.no): Ved Bradley Hasbro Children’s Research Center i Providence forskes det på hvordan dataspill kan hjelpe barn med matallergi.

Det er doktor Elizabeth McQuaid ved forskningssenteret som leder et team som nå skal ta i bruk dataspill for å bedre hverdagen til barn med peanøttallergi.

- Et alvorlig helseproblem

- Matallergi hos barn er et alvorlig helseproblem som nå rammer fire til åtte prosent av barn. Likevel finnes det svært få ressurser tilgjengelig for å hjelpe barn med å effektivisere håndteringen, forklarer McQuaid til medicalexpress.com.

Hun påpeker at ressursene stort sett fokuserer på foreldrene og tar i bruk internett eller gruppestøtte.

Lærer å håndtere mobbing

Derfor har hun nå alliert seg med et programvareselskap som lager et dataspill hvor barn, mellom åtte og tolv år, skal lære seg å være bevisst på sykdommen sin.

I spillet skal barnet gjennom flere virtuelle scenarioer spesiallaget for å hjelpe dem med å unngå mat, i tillegg til å lære seg både å oppdage og behandle symptomer. Dataspillet skal også lære barna å håndtere mobbing på grunn av slike allergier.

I denne omgang er det 32 familier som skal delta i forsøket, som pågår over fire uker. Familiene får beskjed om å spille tre ganger i uken, og vil bli målt på kunnskap.

Vil også hjelpe de med astma og diabetes

I tillegg vil disse familiene bli intervjuet for å kartlegge effektivitet og brukervennlighet.

- Med tilbakemeldingene om effektiviteten, engasjement og brukervennlighet vi mottar fra familiene, kan vi forbedre spillene, forteller psykologen Josh Spitalnick fra Virtually Better, som vil utvide med scenarier fra bursdagsselskap, pikniker og andre situasjoner hvor barn med allergier har utfordringer.

Dette forsøket vil være orientert rundt barn med peanøttallergi, men målet er at systemet skal involvere flere typer matallergier og andre sykdommer, som astma, diabetes og cøliaki.

FOTO: Illustrasjon / VIVEK PRAKASH / Reuters

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3