Dataspill lagde eget «bøllepoliti»

- Vi har både en psykolog og en nevrolog.

6. desember 2012 21:10

(PressFire.no): I går skrev vi om «League of Legends»-spilleren «IWillDominate», som hadde så dårlig oppførsel at han ble bannlyst fra spillet og mistet levebrødet sitt.

Nå har det kommet frem at Riot Games, som drifter strategispillet, faktisk har laget et slags «bøllepoliti» for å rette på dårlig opplevelse i det omfattende samfunnet.

- Vi synes vi har et skikkelig flott samfunn, men noen ganger krever det bare én person å ødelegge en spilløkt eller skape en skikkelig dårlig opplevelse for mange andre, forteller sjefsprodusent Travis George til Gamasutra.


Godt og blandet

George og kollegaene hans har derfor etablert «Player Behaviour and Justice Team», som er en blanding av akademikere og samfunnsansvarlige som jobber med å bedre miljøet i den såkalte «MOBA»-sjangeren -  kjent for et turbulent samfunn.

- Vi har faktisk utviklet trender og måleverktøy som anslår hvor ofte folk får en dårlig opplevelse, samt hvor alvorlig den er. Deretter bygger vi systemer som motvirker det, fortsetter sjefen.

For å hjelpe med jobben har de hentet inn litt utradisjonell spillkompetanse.

Demokratisk domstol

Et annet verktøy Riot Games benytter i jakten på et bedre spillmiljø er The Tribunal, en demokratisk domstol hvor spillere kan stemme over skyld - eller uskyld. 

Ifølge spillutviklernes egne tall har hele 1,4 prosent av spillerne blitt dømt i tribunalen. Men 50 prosent av de dømte blir visstnok lovlydige etterpå.

- Ingen vil spille med noen som er slemme, sier Travis George til Gamasutra. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3