Dataspill får toppidrettsstatus i det finske militæret

E-sport-spillere kan søke om å tjenestegjøre på spesialskole.

9. oktober 2017 12:25

(PressFire.no): Finland opererer med tvungen militær tjeneste, hvor alle unge menn under 30 må inn til førstegangstjeneste i opp til ett år.

For atleter som utøver toppidrett på profesjonelt nivå er det derimot mulig å søke seg inn på en spesiell idrettsskole, hvor de kan få både militær øvelse og samtidig trene innenfor sine respektive felt.

Nå åpner også militæret opp for e-sport, og skal ta inn profesjonelle dataspillere på samme linje.

Det melder det finske nyhetsnettstedet Yle Uutiset.

Det betyr at militæret vil gi samme toppidrettsstatus for e-sport-spillere som spiller spill som «CS:GO», «Dota 2» og «League of Legends», og at de vil tilrettelegge for at disse spillerne vil kunne spille også under militærtjenesten.

Generelt sett vil de som tilhører skolen for eksempel bli gitt flere fridager enn vanlig, for å kunne delta i konkurranser og turneringer.

Det finske e-sport-forbundet vil være med på vurderingen om en person skal få denne særbehandlingen.

- Ved å gjennomføre militærtjenesten på idrettsskolen, vil de profesjonelle e-sport-spillerne få nok tid til å kunne trene og delta i konkurranser, sier forbundets direktør, Joonas Kaipainen, i en pressemelding.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3