- Dataspill er like mye sport som sjakk og poker

Det mener kampsportlegenden Jet Li.

5. april 2013 10:14

(Pressfire.no): I årevis har spillere kjempet for at dataspill skal bli allmennt akseptert som en konkurransesport, men foreløpig har såkalt eSport holdt seg til egne miljøer.

Psykisk og fysisk sport

Ifølge den kinesiske kampsportmesteren og actionlegenden Jet Li, er det ingen god grunn til å avskrive dataspill som sport.

- Hvis poker og sjakk begge blir ansett som sport, hvorfor kan ikke dataspill være det?  spør kampsportlegenden tilbake, og fortsetter:

- Det finnes to typer sport: fysisk og mental. Det finnes ingen god grunn til å avskrive dataspill som sport, og jeg mener at deltagere som spiller mot hverandre har samme mentalitet som fysiske atleter.

Det var i forbindelse med en turnering i «Age of Wushu» i Kina at filmstjernen stilte opp til intervju. Samtalen er oversatt fra kinesisk av Mmoculture.

Han er også involvert i spillet «The 9 Yin Sutra», hvor kung fu og kinesisk mytologi er hovedingrediensene. Li figurerer også som frontfigur for utgivelsen.

Involvert i spill

Jet Li forteller videre at han først ble hektet på dataspill i tyveårene, da han spilte inn sin andre film. En kameramann hadde med seg en pc, som endte opp med å bli tidsfordrivet mellom filmingen.

I ettertid har han satt seg inn i den enorme populariteten eSport har i Sør-Korea, og håper at Kina om fem til ti år blir markedsledere.

Den siste tiden har norske Jens «Snute» Aasgaard markert seg blant verdenseliten i «StarCraft II», som en blant få utenfor Sør-Korea. Han har det siste halvåret vunnet flere turneringer og blitt innlemmet i et av verdens beste lag, Team Liquid.
 

«Age of Wushu» er et massivt onlinerollespill med fokus på kinesisk mytologi og kampsport. Spillet slippes til pc i løpet av året. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3