Datainnbrudd hos «DayZ»-utvikleren

Hackeren hevder å ha fått med seg kildekode.

15. mai 2014 11:15

(PressFire.no): En hacker som går under kallenavnet DevDomo hevder å ha klart å komme seg inn i datasystemene til den tsjekkiske utvikleren Bohemia Interactive, folka bak «DayZ» og «Arma»-spillene.

I en tråd på Reddit, som nå er fjernet (kopi ligger her), skal hackeren ha lagt ut det han mener er bevis på at han ikke bare har vært inne på systemene, men også fått med seg kildekode til det svært populære zombiespillet «DayZ».

Har oppdaget angrep

Hackeren forklarte også hvordan han fikk tilgang ved å utnytte et sikkerhetshull i SQL-databasen ved å lure inn databaseuttrykk.

Bohemia Interactive har bekreftet overfor nettsiden relyonhorror.com at de har oppdaget et angrep og går bredt ut for å etterforske omfanget.

Har lagt ut verktøy for juks

I ettertid skal det ha dukket opp verktøy som gjør det mulig å utnytte hull i spillet, som ligger ute i såkalt uferdig alpha-fase. Typisk er at verktøyet gjør det mulig å jukse eller modifisere spillopplevelsen uten velsignelse fra utvikleren.

Ifølge relyonhorror.com skal Bohemia Interactive gå ut med mer informasjon når etterforskningen har kommet i gang.

Det er «DayZ Standalone» som skal være rammet av angrepet, ikke modifikasjonen som tilhører «Arma II».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3