Dara O'Briain mener spill blir for dårlig behandlet på tv

Nå starter komikeren eget spillsentrert show på britisk tv, og holder ting enkelt.

5. september 2016 18:12

(PressFire.no): I dag går Dara O’Briains nye tv-show «Go 8 Bit» av stabelen i Storbritannia.

Konseptet er forfriskende enkelt: Folk kommer inn i studio og spiller spill mot hverandre, mens de snakker skjit til hverandre. Hvorfor gjøre ting vanskeligere?

O’Briain, som er en spillfantast på sin hals, sier til Digital Spy at spill lenge har blitt behandlet dårlig på tv, og at tv-bransjen ser på spill som «en snål slektning».

- Det er den største underholdningsbransjen i verden! Av en eller annen grunn blir det sett på som denne lille minoritets- eller nisje-interessen.

«Go 8 Bit», som blir sendt på den britiske kanalen Dave (jepp, Dave), vekker primalinstinktene hos deltakerne, mener O’Briain.

- Folk er genuint kompetative. Det er ingen som bryr seg om de vinner en runde «Mock the Week» (et annet tv-show), når hele konkurransen bare er der for å få folk til å prate.

- Men tv-selskaper prøver også alltid å lage så kompliserte tv-show. ‘Du får den oransje ballen, og så får du tre oransje baller, og dermed får du en rød ball, også kan du svare på et spørsmål’, slike håpløse regler.

Men konseptet bak «Go 8 Bit» er så enkelt, sier han, fordi det å spille spillene alle andre spiller eller har spilt, er nøkkelen til å holde det enkelt – og engasjerende.

O’Briain påpeker også at folk følger med på absurde sporter innenfor OL eller andre plasser, så hvorfor skulle ikke folk også kunne se på spilling på tv?

- Spill er en ting som er enormt populært. Det burde vært forståelig for folk, all den tid vi står opp klokka tre på natta for å se på sporter vi ikke skjønner reglene til, men likevel blir utrolig grepet av. De er mye mer obskure enn «Pac-Man» eller «Sensible Soccer».

«Go 8 Bit» blir sendt på Dave klokka 23:00 norsk tid i kveld. Vi har ikke funnet noen indikasjoner på at det vil bli sendt i Norge, dessverre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3