Daniel Radcliffe og Bill Paxton er klare for «GTA»-drama

22. april 2015 15:27

(PressFire.no): BBC bekreftet tirsdag at de nå har sikret seg et par tungvektere til en av sine store, nye dramasatsninger.

I «Game Changer» fortelles historien om «Grand Theft Auto»-serien, særlig kontroversene som herjet da den tidligere advokaten Jack Thompson satte seg som mål å stanse Rockstar Games’ milliardserie.

Daniel Radcliffe skal spille
Rockstar-grunnleggeren.
(Foto: TLA, Wenn.com/Scanpix).

Fra Harry Potter til Rockstar

Daniel Radcliffe – koblet til dette prosjektet i noen uker – skal spille hovedrollen som en av grunnleggerne av Rockstar Games, Sam Houser.

Bill Paxton portretterer aktivisten og «GTA»-motstanderen Jack Thompson.

 «Game Changer» forteller historien om et ekstraordinært kapittel i historien til dette ikoniske spillet, og avslører den store påvirkningen det har i vårt kulturelle landskap, sier BBC samtidig som de bekrefter to av hovedrolleinnehaverne.

Bill Paxton.
(Foto: Russ Elliot, AdMedia/Scanpix).
Bill Paxton.
(Foto: Russ Elliot, AdMedia/Scanpix).

Hillary Clinton hjalp til

Bill Paxton (59) har både erfaring fra Hollywood-blockbustere («Titanic», «Apollo 13»), og tv-drama som «Big Love». Daniel Radcliffe (25) brukte nærmere et tiår av sin hittil relativt korte karriere i rollen som Harry Potter, fordelt på åtte filmer.

BBC-produsentene og manusfolka har lyst til å fokusere på perioden der «Grand Theft Auto» vokste seg til å bli underholdningsindustriens største, og samtidig, i takt med at spillene også ble omdiskuterte for voldelig og seksuelt innhold, ble hovedmålet for Jack Thompson.

– En besluttsom mann, villig til å gjøre alt han kan for å stoppe «GTA»s ubøyelige vekst, beskriver den britiske statskanalen.

Thompson, en tidligere advokat og aktivist, stilte inn alle kanonene sine mot «GTA» og fikk hjelp av daværende senator Hillary Clinton (som elsker «Tetris», men var skeptisk mot Rockstars spill) til å skape et bilde av «GTA» som en trussel mot familieverdier i USA.

Thompson måtte stanse korstoget mot
Rockstar etter «GTA IV» .
– 

Groveste angrepet mot ungdom siden polio

Jack Thompson hevdet blant annet at «GTA IV» var «det groveste angrepet mot vårt lands ungdom siden polio», og sammenliknet Take-Two-sjefen Stauss Zelnick med et medlem av Hitler-jügend – i et brev adressert til moren hans.

Les mer om den utrolige «GTA»-historien og Jack Thompsons korstog mot Rockstar i denne gjennomgangen vår. 

Jack Thompson førte an i lignende kampanjer mot blant annet rapmusikk og den kontroversielle plateprateren Howard Stern. I 2008 ble han fratatt advokatløyvet i Florida. Han har fortsatt å saksøke etter den tid, og utfordret i 2009 domstolen i Florida til å fremme et rettsvedtak for å stoppe ham.

Også «GTA V» skapte kontroverser
da det først kom ut, i 2013.

BBC: Spillgenier, en mesterhjerne

Det tok bare tre dager etter lanseringen av «Grand Theft Auto V» før spillet hadde sopt inn én milliard dollar i omsetning, og ble dermed tidenes mest innbringende underholdningsprodukt.

– Triumfen skyldtes en gjeng britiske spillgenier som hadde kjent hverandre siden skoledagene, og sentralt bak dette stod «GTA»s kreative mesterhjerne, Sam Houser, skriver BBC.

Innspillingen skal starte i disse dager, i slutten av april, ifølge Hollywood Reporter.

Navnet på den 90 minutter lange BBC-filmen er enda ikke bestemt. Arbeidstittelen er «Game Changer».

Filmen er basert på boka «Jacked: An Outlaw Story of Grand Theft Auto», av David Kushner. Han har også skrevet «Masters of Doom».

Hot Coffee endte med å koste dyrt. 

Prisen for «GTA»-kaffe: Seksti millioner

Det anslås at Rockstar har tapt over seksti millioner dollar på alt oppstyret i kjølvannet av det omstridte «Hot Coffee»-sexminispillet, liggende gjemt i «Grand Theft Auto: San Andreas».

BBC legger ikke skjul på at nettopp «Hot Coffee» blir et viktig tema i dette dramaet, for de skal «fortelle historien om kontroversene rundt Grand Theft Auto.» 

Spillet ble trukket tilbake fra markedet i USA da «skandalen» ble rullet opp: et klossete øyeblikk lar spilleren ha sex hvis kjærestene til hovedpersonen CJ inviterte ham hjem på kaffe.

Det første «Grand Theft Auto» (1997).

Historien bak «GTA»-serien tok for alvor av da brødrene Sam og Dan Houser flyttet til New York – to hiphop-fans i tjueåra som hadde lyst til å ta rebellholdningene over fra musikk- til spillbransjen, og så potensialet i et lite «Race-and-Chase»-spill i 2D-grafikk signert den skotske spillskaperen David Jones.

Det er trolig nettopp denne epoken BBC-filmen vil fokusere på, der for alvor Jack Thompson fikk blod på tann og litt «Hot Coffee» serveres. Han var aktiv i motstanden av Rockstar-spill helt til «GTA IV» kom ut. Da ble han ilagt munnkurv av det amerikanske rettsvesenet.

Det er forresten liten sjanse for at Hillary Clinton vil gjøre en «cameo» i «Game Changer», og spille rollen som seg selv i opptakten til et nytt presidentvalg i USA. 

FOTO (hovedbilde): «Grand Theft Auto IV».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3