Dagens erting er ingenting sammenlignet med konsollkrigen på 90-tallet

Kampen mellom Sega og Nintendo kan bli film.

24. februar 2014 10:39

(PressFire.no): Dagens konkurransebilde mellom Sony og Microsoft, og for så vidt også Nintendo, kan virke relativt røft.

Det er store penger inne i bildet, spillbransjen er betydningsfull og konsollene er blitt et livsstilssvalg i mye større grad enn før. Men samtidig som det knives om markedsandelene sender toppsjefene hos Sony og Microsoft koselige meldinger til hverandre på Twitter, og konkurransen koker ofte ned til å fremstå som mest mulig åpen og trivelig.

Dette er ingenting sammenlignet med 90-tallet, da Sega og Nintendo virkelig lå i krig med hverandre, mobbet hverandre direkte i reklamekampanjer, og var generelt hensynsløse. Og det var ingen sosiale medier på den tiden man kunne bruke til sin fordel.

Det hadde vært interessant å kunne studert denne tiden litt mer nøyaktig. Det får vi sjansen til i tiden fremover.

Bok først, film etterpå

Først og fremst kommer det snart en bok som tar for seg denne konsollkrigen, som tross alt var med og bidro til popkulturen slik den er i dag.

Boken heter «Console Wars» og kommer i august i år.

I pressemeldingen om «Console Wars» står det imidlertid noe annet interessant: Det utvikles en film basert på denne boken, og det er ganske erfarne folk involvert.

Skuespilleren Seth Rogen og regissøren Evan Goldberg samarbeider om å skrive manuset og jobber med å regissere filmen. Paret har fra før jobbet sammen med å utvikle filmer som «Superbad», «Knocked Up», «Funny People» og «Pineapple Express».

«Social Network»-produsent

Produsenten av filmen er Scott Rudin, som har en svært lang merittliste. Han har ikke minst produsert filmen «Social Network», som i sin tid også pekte på hvordan teknologi kan påvirke populærkulturen og livene våre - og gjorde temaet tilgjengelig for et stort publikum.

Det foreligger ingen flere detaljer om filmen, men inntil videre får vi i alle fall se frem til å lese boken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3