Dagen har kommet - bøkene lever!

«Wonderbook» lar deg spille litteratur. Se video.

12. juli 2012 16:57

LOS ANGELES (PressFire.no): - «Wonderbook» tar bøker til neste nivå, mener designer Rob Morgan. Men det er klart at han har en aldri så liten slagside.

Vi møtte ham under E3-messen i sommer, der Sony avslørte sin nye satsing på alternative leseopplevelser gjennom PlayStation 3. 

Ved hjelp av et EyeToy-kamera, PlayStation Move-kontrolleren og en spesiell bok, skal man ta «Augmented Reality»-teknologi til hjelp for å virkelig leve seg inn i bøkene.

Hendelsene på skjermen projiseres over et bilde av deg, slik at det ser ut som om du direkte manipulerer handlingen med boka i fanget.

Vi slo av en prat med designeren om «Book of Spells», som er et supplement til «Harry Potter»-bøkene hvor man selv kan tusle rundt på Hogwarths, brygge lumske eliksirer og tekkes ildsprutende drager. 

Etter hvert skal de blant annet støtte undervisningsmateriell og andre sjangere enn skjønnlitteratur, men førstemann ut er altså velkjente Harry Potter.

Møtet kan du se i videoen på toppen av denne siden.

Selve spillet utgis i høst en gang, til PlayStation 3.

Reporter: Lasse Lervik, Foto: Endre Vellene, Klipp: Marthe Marie Moen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3