Da Konami sa de ville fjerne «P.T.» fra PlayStation Store, mente de virkelig fjerne

6. mai 2015 14:20

(PressFire.no): Det er noe av det mest skremmende vi har spilt, og stakk seg ut som et av de friskeste øyeblikkene fra 2014.

«P.T.» er en spillbar fristedemo, ment å bygge appetitt mot et nytt «Silent Hill».

I forrige uke varslet utgiver Konami at de ville fjerne «P.T.» fra PlayStation Store. Samtidig kom nyheten om at de vraker utviklingen av «Silent Hills» – spillet utviklet av «Metal Gear Solid»-pappa Hideo Kojima og filmregissør Guillermo del Toro.

De fleste antok at det holdt å ha «P.T.» liggende i din kjøpshistorikk, slik at det er mulig å laste ned på nytt senere. Det viser seg nå å være feil.

PS4-budskapet, etter å ha forsøkt
å laste ned «P.T.».
(Foto: IGN.com).

Rensker alle «P.T.»-spor

Både IGN og Polygon, og mange flere, har denne uka forsøkt å laste ned spillet på PlayStation 4 én gang til ved først å slette det fra harddisken.

Da dukker det opp en slem feilmelding. Det lar seg rett og slett ikke gjøre lenger.

Dette skal foreløpig kun gjelde for amerikanske PSN-brukere. I Europa er det fortsatt mulig å installere «P.T.», ifølge Eurogamer.

Men ikke fryd deg for tidlig: sannsynligvis vil neste PlayStation Store-oppdatering (onsdag ettermiddag) luke bort denne sjansen.

Konami rensker altså alle spor fra denne skrekkelige gratisgodbiten.

Ei uke etter at spillet ble plukket bort fra PlayStation Store for godt, droppes også muligheten til å få tak i det igjen – selv om det ligger i PS4-biblioteket sammen med øvrige titler du har kjøpt eller lastet ned tidligere.

«P.T.».
«P.T.».

En forretningsmulighet

Det tok ikke lang tid fra «P.T»-nyhetene ble bekreftet av Konami før eBay-selgere luktet en forretningsmulighet.

PlayStation 4-konsoller med denne demoen installert på harddisken dukket opp på nettauksjonen. Enkelte ba om 11 000 kroner for en slik PS4.

Hva bråket mellom Kojima og Konami egentlig bunner ut i, er uklart. Men «Metal Gear Solid»-skaperens navn, logoer og diverse nettadresser forbundet med «MGS 5: The Phantom Pain» ble fjernet i mars.

Hideo Kojima. (Foto: Scanpix).

GameSpot har fått informasjon om en maktkamp som ender med at Kojima snart er ferdig i selskapet han har jobbet i en årrekke.

Guillermo del Toro var først ute med å bekrefte at «Silent Hills» er kansellert.

Han beskrev dette som «hjerteskjærende» nyheter.

Denne uka har en underskriftskampanje hittil samlet over 110 000 underskrifter, med en bønn om at noen må plukke opp «Silent Hills»-prosjektet.

Konami, som sitter på rettighetene til serien, har forsikret at de har fremtidsplaner. Men «Silent Hills», slik Kojima og del Toro planla det, er lagt dødt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3