«Counter-Strike»-skaperen siktet for å ha kjøpt sex av mindreårige

Risikerer ti år i fengsel.

6. februar 2018 14:45

(PressFire.no): Washington stat har tatt ut siktelse mot «Counter-Strike»-skaper Jess Cliffe (36) etter at barnevernet i staten leverte en bekymringsmelding til myndighetene på vegne av en 16 år gammel jente.

Cliffe er siktet for å ha «kommersielt utnyttet et barn seksuelt», barneprostitusjon, etter at han skal ha betalt for seksuell omgang med 16-åringen. Seksuell lavalder i staten er 18 år.

Saksdokumentene sier Cliffe oppsøkte jenta på et datingnettsted for «sugar daddies», før de møttes tre ganger for å ha sex mot betaling.

Den siste gangen dette skjedde, skal Cliffe ha filmet akten uten jentas samtykke. Hun har sagt til etterforskerne at hun ikke våget gjøre motstand da hun oppdaget at han filmet, fordi hun fryktet at han skulle bli voldelig eller drepe henne.

Cliffe ble arrestert i forrige uke, hvorpå han skal ha innrømt å ha møtt flere personer for å kjøpe seksuelle tjenester. Ifølge saksdokumentene skal han ha trodd at jenta var 23 år gammel. Jenta skal ha vært usikker på om han visste at hun bare var 16 år.

Prostitusjon og kjøp av seksuelle tjenester er ulovlig i staten Washington. Å kjøpe seksuelle tjenester av en mindreårig er et føderalt lovbrudd som har en strafferamme på opp til ti år i fengsel.

Det er kun tatt ut siktelse inntil videre. Saken skal opp igjen 25. februar.

Cliffe har blitt suspendert fra jobben i Valve. Han skapte «Half-Life»-modden «Counter-Strike» sammen med Minh Le rundt årtusenskiftet, før de begge ble ansatt i Valve. Han er kjent for å ha stemmen som forteller vinnerlag i spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3