Corsair Vengeance K90

Rollespillspesialisten.

(PCworld.no): Da vi testet Corsairs første forsøk på en inntreden på spillmarkedet, et spillhodesett, for rundt to år siden, hadde vi våre mistanker om at dette ville bli et nytt satsingsområde for firmaet som allerede leverer nesten alt du trenger til pc-en din, for eksempel pc-kabinetter med militærdesign.

Siden den gang har Corsair kommet med flere hodesett og høyttalere, og nå sist: mus og tastaturer.

Vi har tatt en titt på Corsair K90, et av selskapets to mekaniske tastaturer. K90 er tiltenkt de som foretrekker å bruke tiden sin til å styre hærer i strategispill, eller slakte ned drager og andre fantasiskapninger i rollespill.

Er du mest interessert i skytespill er Vengeance K60 et bedre alternativ. Den eneste virkelige forskjellen mellom de to er at K90 er utstyrt med 18 programmerbare taster til venstre for hovedflaten. Corsair Vengeance K90 koster fra rundt 900 kroner.

De programmerbare tastene kan konfigureres i driverne, eller via en opptaksknapp på tastaturet. Du kan videre fordele på tre grupper, for totalt 54 programmerte tastekombinasjoner. Det bør være nok for selv den ivrigste rollespilleren.

 

Über-fet design

Corsair har valgt en tøff og annerledes design på K90 og K60, en design som også matcher selskapets spillmus. For eksempel den geniale skytespillmusa Vengeance M60, som vi har testet.

Fremfor å senke tastene ned i tastaturet, er K90 laget slik at tastene «svever» på en frest aluminiumsflate. Det er selvsagt blått lys bak tastene. Det hele ser knalltøft ut.

K90 er utstyrt med relativt lette MX Red-brytere. Vi opplevde de røde bryterne som litt vel myke, og det er lett å plutselig trykke ned en tast uten å egentlig ville det. Når man spiller har man gjerne fem fingre hvilende på tastene til en hver tid, og vi har opplevd at spillfiguren vår plutselig har beveget seg i en av retningene, rett og slett fordi vi har latt fingeren hvile litt for tungt.

Tastevandringen er passe lang, og motstanden er god. Vi kunne kanskje ønsket oss en noe tyngre tast, nettopp for å unngå ufrivillige tastetrykk.

Følelsen i tastene blir litt som en glattere, mer presis og mer behagelig variant av et virkelig godt membrantastatur. Corsair K90 støtter 20 samtidige tastetrykk, eller alle fingre og tær på en og samme gang. Du kan lese mer om våre erfaringer med Corsair Vengeance K90 her.

 

For de rollespillinteresserte, om det nå er «World of Warcraft», «The Secret World» eller «Star Wars: The Old Republic» det går i, kan også SteelSeries Shift med utskiftbare tastaturflater være et spennende alternativ. Her får du egne oppsett for en rekke forskjellige spill, men går dessverre glipp av mekaniske taster.

Oppsummering
Positivt
Avanserte ekstrafunksjoner. Egne programmerbare taster. Behagelig i bruk. Stilig design.
Negativt
Tastene kunne vært litt tyngre.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3