Codemasters tar over «Driveclub»-studioet

Blir et enormt studio som bare skal lage bilspill.

11. april 2016 14:46

(PressFire.no): For noen uker siden kom den kjipe meldingen om at Sony bestemte seg for å droppe bilspillutvikleren Evolution Studios, som har stått bak spill som «Motorstorm» og «Driveclub».

Sony ville heller fokusere på andre prosjekter, og restrukturerer for tiden alle studioene de har i Europa.

Men stemningen blant de ansatte var merkelig lite dyster på Twitter og i andre sosiale medier. Små hint som «det er ikke over enda», og «det beste er enda ikke kommet» var litt for kryptiske til å skulle gjette det som nå har skjedd.

I dag er det imidlertid tydeligere - for nå kunngjør en annen britisk bilspillutvikler, Codemasters, at de like greit har lepjet i seg nesten alle de ansatte fra Evolution. Resultatet blir et gedigent studio som bare skal fokusere på bilspill.

«Dirt Rally» kom nettopp ut.

Bare mannskapet

Evolution-folket skal behandlet som et eget team i Codemasters, sier sjefen Frank Sagnier i et intervju med GamesIndustry.biz.

- Det verste vi kan gjøre er å hente inn et team på femti personer og be noen jobbe med et spill, og andre på et annet. Hele poenget er å beholde «DNA-et» deres, og bygge et nytt spill.

Arbeidet skal allerede ha begynt på et helt nytt spill som ikke er knyttet til en eksisterende serie. De gamle spillene utgitt under Sony-perioden er uansett off limits.

- Vi ansetter bare ansatte, legger Sagnier til.

- Vi tar ikke med noen eksisterende merkevarer eller noe av teknologien. Det er bare personene vi er ute etter.

Evolution-gjengen fikk vite om planene om nedleggelsen for en del måneder siden, og Sagnier var aldri i tvil om at dette var «a match made in heaven». Det ville koste han en slikk og ingenting å hente inn alle de ansatte, og Codemasters’ nye eier – et indisk konglomerat kalt Reliance – var positive til sammenslåingen.

Fortsatt glad i Sony

Evolution-grunnlegger Mick Hocking er også godt fornøyd. Han trer inn i en lederstilling i Codemasters, der han skal ha ansvaret for alle teamene i selskapet.

- Kjerneteamet i Evolution har holdt sammen i 15 år, og vi elsker å jobbe sammen, forklarer han.

- Vi er alle motorgale. Dette er en mulighet til å holde teamet sammen, å beholde all kunnskapen og ekspertisen, og å kombinere det med det fantastiske talentet hos Codemasters.

- Dette blir første gangen vi får muligheten til å lage ny teknologi for flere plattformer, for å jobbe med nye idéer. Det er veldig spennede.

Evolution-folket skal fortsette å lage spill til PlayStation 4, og Hocking sier de ikke har noen vonde tanker om sin tidligere eier. Intet er kjent om det nye spillet de jobber med (annet enn at det har med racing å gjøre), men forventet slippår er 2018.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3