Classic FM starter verdens første spillmusikk-program

Storbritannias største radiokanal (som ikke er BBC) innoverer.

25. januar 2017 16:20

(PressFire.no): Den annerkjente britiske radiokanalen Classic FM blir nå den første riksdekkende radiokanalen som lager et dedikert spillmusikk-show, som skal gå ukentlig fra 22. april, og vare i seks uker.

Det hele er i forbindelse med 25 års-jubileet til kanalen, der de også planlegger konserter og egenkomponerte musikkstykker gjennom året.

Kanalen er enorm, kanskje spesielt om en tenker på klassisk musikk som en nisje, med over 5,2 millioner lyttere. Det er den femte største radiokanalen i Storbritannia, og den største som ikke er tilknyttet BBC.

Classic FM var også den første radiokanalen som lagde et eget program dedikert til filmmusikk.

Kanalen har tidligere skapt «bølger» blant fans av klassisk musikk, da de i 2012 hadde med spillmusikk i sin prestisjefylte kåring av beste klassiske musikk. «Final Fantasy VII» sin «Aerith’s Theme» kom helt oppe på 16.-plass etter en massiv internettkampanje, noe som fikk flere til å rynke på nesen.

Men om det var misnøye i 2012, gikk sikringene hos mange da både «Skyrim» og «Final Fantasy» albuet seg inn på topp 5 året etter.

- Det er synd. Disse forferdelige spillgreiene har invadert Classic FM, skrev «Sue» inn til kanalen.

- Beklager, men dette er på ingen måte klassisk musikk, skrev «Mary».

Men ikke alle «puristene» var like negative.

- Jeg hadde så lyst til å hate det, men det er ganske så vakkert, innrømte radiolytter Nicholas fra London, etter «Aerith’s Theme» hadde gått på lufta.

Etter dette har slusene vært åpne, dog. Spillmusikk for lengst plassert seg godt inne blant klassikerne på kanalen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3