«Child of Light» kommer til PlayStation Vita

En prinsesse i lomma.

21. mai 2014 14:38

(PressFire.no): Litt «Final Fantasy», en dose Ghibli Studios og Astrid Lindgren – og du har en viss idé om miksen til «Child of Light».

Spillet imponerte vår anmelder ved konsolldebuten i forrige måned.

Nå har Ubisoft bekreftet at «Child of Light» kommer til håndholdt og PlayStation Vita. Slippet skjer allerede i sommer (2.juli).

Eventyrlige malerier

Spillet kommer både ut digitalt og i fysisk format, der sistnevnte får litt bonusinnhold: ett ekstraoppdrag, en ny figur og noe ekstra å samle på, heter det i pressemeldingen fra utgiveren.

«Child of Light» kan i første øyekast minne om et vanlig plattformspill, men avslører raskt at det byr på et turbasert kampsystem kjent fra mange japanske rollespill.  

Historien følger Aurora, en prinsesse med flagrende rødt hår i fantasiverdenen Lemuria. Oppgaven hennes er både stor og vanskelig, for hun skal nemlig både forsøke å redde sol, måne og stjernene.

Spillet er utviklet av et beskjedent antall utviklere hos Ubisoft Montreal ledet av franskkanadiske Patrick Plourde.

– Jeg har jobbet på masse actionspill, men har en diger samling av gamle japanske rollespill fra Square Enix og Atlus privat. Vi tar den typen gameplay og estetikk og forsøker å gjenskape følelsen av de eventyrlige maleriene i illustrasjonenes gullalder, fortalte han PressFire under GDC i år.

Tilbake til røttene

De ambisiøse barnebøkene fra starten av forrige århundre, der de beste illustratørene den gangen gjerne fikk boltre seg med akvareller og fikk ryddet plass i bøkene til disse, fascinerte Plourde.

– Jeg elsket den stilen. Den setter tonen sånn for en fantasiverden. Dette er ikke Tolkien. Som regel når folk lager fantasy nå, er det med troll og alver fra skogen og dverger fra fjellene. Alle har den samme visuelle bakgrunnen. Disse er eldre. Fra slutten av 1800-tallet.

– Man har fortsatt det samme språket med troll og sånn, men de har en annen behandling. Jeg synes det er kjempespennende å gå tilbake til eventyrenes europeiske røtter på dette viset, sa Patrick Plourde til oss. 

Spillet er allerede lansert til to generasjoner Xbox og PlayStation, pluss pc. PlayStation Vita-slippet skjer 2. juli. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3