CM Storm Trigger

Barsk design og tunge taster.

(PCworld.no): En av produsentene som har valgt å satse på mekaniske taster er CM Storm, en produsent som ellers lager blant annet spillmus, som den gode og rimelige Sentinel Z3RO-G, og tilsvarende gode og rimelige hodesett.

Vi har blant annet testet CM Storm Sirus 5.1, som leverer ekte 5.1-lyd.

CM Storm Trigger har en barsk og litt småbrautende design. I tillegg til de vanlige tastene har du fem programmerbare makrotaster.

 

Knotet løsning

Ekstrataster for alskens mediefunksjoner og den slags er flyttet til F-tastene og aktiveres ved hjelp av en funksjonstast, som på bærbare pc-er. Ideen er god, og det fungerer greit, men det er ikke uten ulemper.

CM Storm har nemlig gitt deg tilgang til to funksjonstaster, og den ene av dem har til alt overmål blitt lagt til Windows-tasten.

Vi har gjentatte ganger stilt Windows-tasten inn til å fungere som nettopp det – uten at den faktisk vil gjøre det. I det daglige bruker vi hurtigkommandoer til alskens funksjoner i Windows, og uten normal tilgang til Windows-tasten blir mange oppganger mer tungvinte enn normalt.

Vårt CM Storm Trigger var utstyrt med Cherry MX Black-brytere, selskapets tyngste bryter med motstand på 60 gram – 10 gram mer enn MX Blue. MX Black-bryterne har jevnt nedslag, og blir i praksis en mye tyngre versjon av MX Red.

Vår erfaring er at MX Red i en del sammenhenger kunne være litt i letteste laget. Iblant aktiverte vi plutselig taster vi egentlig ikke ville trykke på, siden det skal så lite tyngde til for å aktivere en MX Red-bryter.

Med MX Black slipper du å bekymre deg for nettopp det, samtidig som du unngår det relativt markante klikket du får med MX Blue.

Slik sett føles CM Storm Trigger med MX Black som meget godt egnet til spilling. Samtidig føles motstanden litt i tyngste laget til at det er veldig godt egnet til å skrive lange tekster på.

 

CM Storm Trigger med MX Black føles godt egnet til spilling, men motstanden er litt i tyngste laget til at det er godt egnet til å skrive lange tekster på. Det blir rett og slett litt slitsomt å skrive lange tekster. Til den slags bruk foretrekker vi MX Blue. Vi er heller ikke helt komfortable med prisen på i overkant av 800 kroner. Hvis du vil lese mer detaljert om våre erfaringer med CM Storm Trigger med MX Black-brytere kan du gjør det her

Oppsummering
Positivt
God presisjon. Barsk design. Makro-taster. MX Black er godt egnet til spill.
Negativt
Knotete driverprogramvare. Windows-tasten som funksjonstast. Prisen.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3