CM Storm Mizar

Liten og lett, men også smart.

(Pcworld.no): Fra å drive med vifter og tilbehør til å putte inn i pc-en din, og etter hvert også kabinetter til å bygge pc-en i, leverer Cooler Master nå også stadig mer av det du kobler til den.

Underbruket CM Storm leverer de litt mer forseggjort kabinettene selskapet har å by på, samt en stadig voksende portefølje av spillutstyr.

Les også: TEST: CM Storm Reaper - Barsk metallmus

 

Opp og ned

Tidligere har vi hatt gode erfaringer med CM Storms nye toppmodell innen spillmus og kost oss med kringlydhodesettet Sirus 5.1. Og vi har hatt et par små nedturer med noe av tilbehøret de har levert. Litt opp og litt ned, altså.

Det er ikke lenge siden vi testet CM Storm Reaper.

Med behagelig og stilig design, smarte funksjoner og justerbar vekt ble den raskt vår nye favoritt. Denne gangen har vi tatt en titt på den noe enklere og litt rimeligere CM Storm Mizar.

 

Flatere med færre knapper

Mizar er en relativt flat og smal mus som kanskje er litt i laveste laget for en del. Lengden er imidlertid fin. Komforten er god, men vi kunne altså ønsket at den var en anelse høyere.

Vi synes også den er litt for lett, men så er vi vant med både større og litt tyngre mus til vanlig. For dem som liker en lett mus som er lynrask å flytte rundt på musematta, kan Mizar være midt i blinken – i alle fall designmessig.

Les også: TEST: Razer Blackwidow Ultimate 2014 - Barskt tastatur med "piratkopier"

Utenpå musa finner du et relativt gjennomsnittlig antall knapper. Du har de vanlige tre knappene, høyre, venstre og knappefunksjonen i rullehjulet. Bruker du sistnevnte til dens vanlige hovedoppgave, er motstanden behagelig og rullingen jevn.

Av ekstraknapper, om de lenger kan kalles det, er det bare to stykker, plasser på venstre side av musa. I standardoppsettet fungerer disse som frem og tilbake i nettleser og tilsvarende. Bak rullehjulet sitter det to små knapper som i utgangspunktet lar deg justere dpi-nivået opp eller ned.

Les også: TEST: Corsair Vengeance M65 - Oppdatert snikskyttermus

 

Minne i musa

Ved hjelp av driverprogramvaren kan du imidlertid programmere om både disse og de andre knappene. Det er også mulig å programmere enkle makroer, for dem som liker å ha den slags når de spiller.

Du kan lagre flere profiler i musa, slik at du totalt har rikelig med muligheter for å endre knappefunksjoner og makroer.

CM Storm er, i likhet med de fleste andre spillmus om dagen, utstyrt med litt minne, slik at en del av innstillingene dine lagres direkte i musa og fungerer også på andre pc-er.

 

Rask og presis sensor

Innvendig er CM Storm Mizar utstyrt med en Avago 9800 lasersensor. Den samme sensoren har vi erfaring med fra flere tidligere spillmus, blant annet nevnte CM Storm Reaper og Corsair M65 – som var vår favoritt frem til Reaper kom og stjal førsteplassen.

Sensoren er god for hele 8200 dpi, noe som nok er i raskeste laget for de aller fleste, og som mest fremstår som en markedsføringsgimmick.

Les også: TEST: Qpad OM-75 Pro Gaming Optical Mouse - Tilbake til fremtiden

En fordel med en så pass rask sensor er at du har rikelig med spillerom når du vil programmere inn dine ønskede dpi-nivåer. Du kan programmere fire innstillinger, og starte så lavt som siruptrege 200 dpi, og altså gå hele veien opp til 8200 dpi. Du kan justere i nivåer på 100 dpi hele veien, og slik sett burde de fleste være i stand til å finne hastighetsnivåer som passer deres bruk.

 

Kurant komfort

Til presisjonsarbeid og snikskyting liker vi å holde oss helt nede på 200 dpi, mens vi til Windows-bruk liker å ligge på rundt 2 000.

I spill kan det fort være aktuelt med både 3 000 og 4 000 dpi, og det er altså enkelt å stille inn musa slik at den passer dine behov og din bruk.

I driverne er det også mulig å gjøre noe med det kraftige led-lyset som sitter bak logoen i bakkant av musa og under rullehjulet. Du kan justere lysstyrken, slå lyset helt av, få det til å pulsere eller til å bare lyse når du trykker på en knapp.

Kanskje ikke veldig nyttig, men moro uansett. Du kan også justere fargen, men er begrenset til syv forskjellige farger.

Vi elsket CM Storm Reaper da vi testet den tidligere i år. Designen, ytelsen og funksjonene gjorde den til vår nye favoritt. Med CM Storm Mizar har selskapet brukt en del av den samme teknologien, men gjort det litt enklere, billigere og kjedeligere.

Les også: TEST: Roccat Kova[+] - Liten og effektiv spillmus

 

Komforten er kurant, men ikke på topp. Her er det imidlertid mye smak og behag ute og går, og er du av typen som liker små og lette spillmus, er Mizar et bedre valg enn for eksempel Reaper.

Mizar har en god og veldig justerbar sensor, og lett forståelig og smart programvare.

Det er imidlertid ikke til å komme utenom at dette blir vel enkelt og kjedelig, når man se på hva man ellers kan få for rundt 400 kroner, eller mindre – eller hvor mye mer man kan få om man bare legger til en hundrelapp. Gode alternativer er Roccat Kova+, til rundt 350 kroner, Qpad OM-75 til omtrent 450 kroner eller CM Storm Reaper og Corsair M65 til rundt 500 kroner.

Oppsummering
Positivt
Presis. Gode innstillingsmuligheter.
Negativt
Litt få knapper. For liten og for lett. Litt lite for pengene.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3