- Bytter Microsoft-poengsystemet med «ekte penger»

Endringen kan komme snart.

8. oktober 2012 15:26

(PressFire.no): I forbindelse med at Microsoft nå holder på å finjustere Windows 8-operativsystemet, som lanseres ferdig senere denne måneden, kommer de til å starte skiftet fra Microsoft-poeng til «ekte penger».

Dette gjelder underholdningstjenester som tilbys på tvers av Microsoft-plattformene, inkludert Xbox 360. Det hevder The Verge.

Kursskiftet er nå synlig i den seneste versjonen av Windows 8, som The Verge sitter og tester.

Ved å forsøke å leie film i Xbox-filmbutikken kan du fortsatt velge å betale med poeng, men systemet foreslår selv at du betaler med kredittkort som standardløsning, og der summene er oppgitt klart og tydelig i menyene.

Noe av kritikken mot Microsoft-poengsystemet er for det første at svært mange ikke forbinder disse poengene med den faktiske verdien. Det er også slik at man aldri får kjøpt det eksakte antallet poeng en trenger for å kjøpe innhold via Xbox LIVE Marketplace – og på den måten ofte ender opp med å ha «slumper» av poeng liggende til overs.

The Verge skriver at det foreløpig bare er spor av den nye betalingsløsningen i Windows 8-betaen, men hevder endringen også blir gjeldende når Xbox 360-menyene oppdateres senere i år.

Microsoft har foreløpig ikke kommentert saken.

I 2010 truet en advokat basert i Philadelphia, Samuel Lassoff, med å saksøke Microsoft over det han påstår er villedende prising av produkter. Tidligere i år hevdet InsideMobileApps at Microsoft i løpet av 2012 kom til å endre praksis, og fjerne poengsystemet både fra Zune, Xbox LIVE Marketplace og mobiltjenester.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3