Bygger e-sportarena for 6,4 milliarder kroner

Ledd i å bygge «hovedstad for e-sport».

7. august 2019 12:08

(PressFire.no): Den kinesiske spillgiganten NetEase kunngjør nå planer om å bruke svimlende 725 millioner dollar, eller nesten 6,5 milliarder kroner med dagens kurs, på å bygge en e-sportarena i Shanghai.

De brukte helgas e-sportkonferanse China Digital Entertainment Congress som anledning til å avsløre planene, skriver blanet annet Technode.com.

Kinas første

Ifølge finanssjefen for spill i selskapet, Ding Yingfeng, blir parken den første i sitt slag og kaller det «Kinas første store profesjonelle e-sportarena».

Parken vil også inkludere lokaler for spillutvikling, lagutvikling og trening.

Det kommer etter at myndighetene i Shanghai har oppfordret til investeringer i byen for en slags status som hovedstad for e-sport.

Blizzard-partner

NetEase er mest kjent som Blizzard Entertainments partner i Kina og har blant annet vært ansvarlige for driften av flere spill fra Blizzard i Kina – inkludert «World of Warcraft».

Den kinesiske spillgiganten er også ansvarlig for utviklingen av det nye mobilspillet i «Diablo»-serien, som fikk hard medfart under Blizzards konferanse Blizzcon i fjor.

De eier også e-sport-laget Shanghai Dragon, som nylig vant Overwatch League.

Kina er et stort marked for e-sport og landet har hatt en rekke lag som har dominert i flere spill – det er også blant grunnene til at flere av de største spillene holder sine turneringer i landet. 

VM i «League of Legends» ble holdt i den tidligere OL-arenaen og «Dota 2» sin The International holdes i år også i Shanghai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3