Bulgarske myndigheter til aksjon mot Denuvo-cracker

26. juli 2018 13:14

(PressFire.no): Det bulgarske politiet har gått til aksjon mot den kjente crackeren Voksi (21), det bekrefter både Denuvo-selskapet Irdeto og bulgarske myndigheter, melder Gamesindustry.biz.

Voksi er kjent som en uttalt motstander av den kontroversielle kopibeskyttelsen Denuvo og har jobbet aktivt for å fjerne beskyttelsen fra flere spill, som han har hevdet har fått hemmet ytelsen på grunn av samme beskyttelse.

Han havnet blant annet i media rundt lanseringen av «Assassin’s Creed: Origins», da han mente beskyttelsen skapte ytelsesproblemer for spillet.

Denuvo har også blitt kritisert for en rekke andre problemer, hvor enkelte spill har fjernet beskyttelsen eller fjernet den etter at crackere har knekt koden.

Irdeto-sjef Mark Mulready forteller at «piratkopiering nå er en trussel som har etablert seg skikkelig i spillbransjen, og vi er fokusert på å sikre innholdet til spillutgiverne og sikre at hackers ikke kan forvrenge spillmiljøet for personlig gevinst på kostnaden av andre spillere».

Ifølge Irdeto skal de ha gjort sin egen etterforskning og ha sendt informasjon over til bulgarias cyber-avdeling., som skal ha slått til mot 21-åringen.

Voksi bekrefter rassiaen på Reddit og skriver at det var ventet, siden Denuvo hadde gått til sak mot ham.

Politiet skal ha tatt en server og pc-en hans og han har vært hos politiet for å forklare seg.

Han hevder videre å ha kontaktet Denuvo for å tilby dem en «fredfull løsning på problemet», uten å utdype hva tilbudet gikk ut på. De skal ha avslått tilbudet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3