Brygger det til «League of Legends»-skandale?

Potensielt eierforhold mellom Fnatic og G2 kan bryte med regelverket til Riot.

24. august 2016 12:19

(PressFire.no): Det er ikke bare i «CS:GO»-gamblingmiljøet det er grumsete skiller mellom hvem som eier hva, nå har det også dukket opp potensielt mørke saker mellom to av de største «League of Legends»-lagene.

I en videologg avslører Richard Lewis, som var med på å avdekke «CS:GO»-skandalene, at han og hans team har funnet koblinger mellom lagene G2 og Fnatic – to av de største innenfor «League of Legends».

G2 er et av de hotteste lagene for tiden, og de vant hele LCS Summer Split for en måned siden.

Etter å ha gått gjennom (de offentlige) papirene til eierselskapet til Fnatic, Sannpa, fant han et gjeldsbrev fra Jens Hilger, eieren av G2. Han lånte en ukjent sum penger til Sannpa for en måneds tid siden.

I gjeldspapirene står det at Hilger vil overta selskapet, og dermed også Fnatic, om det ikke skulle greie å betale tilbake pengene som er lånt. Papirene har også utnevnt Hilger som fullmektig for hele transaksjonen, også for Sannpas side.

Hilger har beina i flere ting som ved første øyekast kan virke som interessekonflikter. I tillegg til å eie et lag som er med i ESL, sitter han som rådgiver til styret i nettopp ESL.

Jens Hilgers (Foto: Twitter)

Har bannlyst før

Men hva er problemet egentlig? Juridisk er dette helt innafor, og papirarbeidet er i orden.

Men, tidligere har Riot Games bannlyst to lag for å ikke overholde eierskapsreglene satt for «League Championship Series»-turneringene.

Både Renegades og TDK ble utestengt etter at det viste seg at de hadde sauset til overganger og generelt vært litt slappe med lønningene til spillerne. I tillegg hadde de ikke vært helt ærlige om hvem som eide lagene, og dette bet Riot seg merke i.

De anser nemlig kontrakter om mulig fremtidig overtagelse av et lag som eierskap.

Da Renegades og TDK ble bannlyst var det blant annet fordi Renegades-eier Christopher Mykles hadde en avtale om å overdra femti prosent av laget til Chris Badawi ved et senere tidspunkt (han var bannlyst i seks måneder) – noe Riot anså som allerede gjennomført.

Reglene klare

Mer spesifikt, dette er reglene som omhandler LCS-turneringene: «Hvilke som helst kjøpsprovisjoner, forkjøpsretter eller lignende interesser i et lag skal bli behandlet som en eierandel i laget, for å håndheve eierskaprestriksjonene.»

Denne regelen kan komme og bite både G2 og Fnatic i baksiden akkurat nå, ettersom Hilger potensielt kan ende opp som eier av Fnatic, selv om det er lite sannsynlig at Riot vil svare med å bannlyse lagene fra turneringene sine.

Hilger har sagt at han skal komme med en forklaring på avsløringene innen kort tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3