Bruk DualShock 4 til pc-spilling

PlayStation 4-kontrolleren støtter Windows.

7. oktober 2013 14:03

(PressFire.no): Både Sony og Microsoft har brukt tid på å overbevise om at deres nye kontrollere får robuste, oppgraderte funksjoner ment å bidra til å gjøre spillinga dypere og bedre.

Sonys Shuhei Yoshida har nylig bekreftet at de grunnleggende egenskapene ved DualShock 4 støttes av Windows-pcer allerede fra lanseringsdagen til PlayStation 4.

Sonys DualShock 4-spake har et par særegenheter, i første rekke gjennom en touchpad – et felt der du kan flikke, vri eller klype – pluss en «share»­-knapp der du raskt kan dele magiske PS4-øyeblikk.

Nettopp touchpad-en og «Share»-knappen kan være ekskludert fra denne pc-støtten - men «basisfunksjonene», slik Yoshida ordlegger seg på Twitter, blir kompatible.

Denne Windows-støtten er trolig bygd inn fra starten, antyder også Yoshida, og sier samtidig at «analogstikkene og knappene vil fungere helt fint».

Det er imidlertid ett spenningsmoment rundt denne støtten for Windows pc-er som vi neppe får svar på før PlayStation 4 er lansert: Kommer pc-ene til å kjenne igjen DualShock 4 som nettopp en DualShock 4? Som Joystiq skriver, trenger DualShock 3 et XINput API som Microsoft bruker for at pc-er skal kjenne igjen utstyr som ikke er produsert av selskapet selv.

PlayStation 4 lanseres i Norge 29. november, og to uker før i USA.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3