«Brotherhood» kan få omstridt piratbeskyttelse

- Vi vet at dette er kontroversielt, sier Ubisoft.

5. januar 2011 11:37

I går skrev vi at Ubisoft nå tilsynelatende har mildnet i sin praksis av piratsperrer på PC-spillene «Assassin’s Creed II» og «Splinter Cell: Conviction».

Når disse spillene ble sluppet i fjor sommer, krevde de at spilleren var koblet til internett for å spille, noe som ikke lengre er nødvendig etter en oppdatering som ble sluppet nylig. De krever riktignok fremdeles at spillet kobler til nettet for en sjekk hver gang det starter, men ikke under selve spillingen.

Det viser seg nå at dette ikke nødvendigvis er det nye og mildere Ubisoft vi ser konturene av – til Shacknews forteller selskapet nemlig at fremtidige titler fremdeles kan få den kontroversielle piratsperren.

Det blir vurdert fra tittel til tittel - og piratsperren kan bli fjernet ved en senere anledning.

- Vi vet at dette valget er kontroversielt, men vi føler det rettferdiggjøres av spillmekaniske fordeler som følge av systemet, og fordi PC-er allerede er koblet til nettet, sier Ubisoft til Eurogamer.net.

- Hvilket som helst initiativ som lar oss begrense piratkopieringen av våre PC-spill vil la oss konsentrere oss om å lage og utvide innhold til PC – vårt mål er å levere den beste spillopplevelsen til våre kunder.

Hvilke spillmekaniske fordeler Ubisoft sikter til er ukjent – spillerne selv mener at det er piratene som har den gjeveste og minst problematiske utgaven av spillene som har denne problematiske piratsperren inkludert.

PC-versjonen av «Assassin’s Creed: Brotherhood» kan være neste kandidat til å få den omstridte piratbeskyttelsen til Ubisoft. Spillet slippes 26. mars og Ubisoft har ennå ikke uttalt seg om spillets krav til internett. Men et lekket spillomslag fra høsten 2010 kan tyde på at denne DRM-løsningen vil være på plass til slippet av «Brotherhood».

«Assassin’s Creed: Brotherhood» har en svært kritikerrost onlinebasert flerspillerdel som naturligvis krever at spillet er koblet til internett, men hva som kreves av enspillerdelen er med andre ord fortsatt uvisst.

NB! PC-versjonen av «Assassin’s Creed: Brotherhood» er ventet 26. mars. Konsollversjonene ble lansert før jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3