«Broken Age» styrer rett mot stormen

Elijah Wood drar ut i verdensrommet.

9. desember 2013 13:35

(PressFire.no): Double Fines neste prosjekt er det aller viktigste for dette studioet på lang tid. Det er ikke bare snakk om et nytt spill.

«Broken Age» sparket for alvor i gang Kickstarter-bølgen, der folk kroneruller for å gjøre drømmeprosjektene sine til realitet. 20 millioner kroner ble samlet inn.

Flere tusen slike «investorer» får servert den første av to deler i januar. Da lanseres dette eventyrspillet.

Flere Hollywood-navn er med

I forbindelse med helgas VGX-prisutdeling ble det avslørt at Elijah Wood stemmelegger den ene hovedpersonen i «Broken Age».

Wood understreker selv at han er stor fan av eventyrspill. Han fulgte Tim Schafer på Twitter i perioden da Double Fine gikk ut med sin oppfordring om å støtte dette prosjektet, og de to fant hverandre kort tid etter, forteller de i den nye filmen som ble sluppet i helga (se nederst i saken).

Det er nå også avslørt at Elijah Wood får selskap av Wil Wheaton («Star Trek», «Big Bang Theory») og Jack Black («Tropic Thunder», «King Kong») på rulleteksten. Begge disse bidrar med stemmer.

Skjebnesvangert eventyr

«Broken Age» forteller historien om en gutt som har bodd alene på et romskip i flere år etter at jordkloden ble et ugjestmildt sted å være.

- På tide å legge bort barnlige ting, og ta kontrollen over dette skipet. Styre det rett mot stormen, forteller Elijah Wood som figuren Shay i den nye filmen fra VGX-showet.

I likhet med flere av Tim Schafers tidlige spill er dette et pek-og-klikk-eventyr. Det er to hovedpersoner i «Broken Age» - i tillegg til Shay, treffer vi også ei jente som prøver å unngå å bli ofret til et monster. Det er noe landsbyen hun bor i har bestemt.

Spillet lar deg veksle mellom disse to figurene – og begge har som mål å endre sine respektive skjebner.

Første halvdel av «Broken Age» lanseres i januar til Windows-pc`er, Linux, iOS og Android. (Video: Spike TV/Gametrailers.com).

Broken Age


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3