Britiske myndigheter ga YouTube-stjerner millionbøter

Promoterte spillgambling til barn.

8. februar 2017 13:18
Craig Douglas har 1,3 millioner
følgere på YouTube, som han brukte til
å promotere sin egen gamblingside, FUTGalaxy.

(PressFire.no): Vi skrev i fjor at britiske myndigheter hadde tatt ut tiltale mot to YouTubere som drev en gamblingside knyttet til FIFA Ultimate Team – samlemodusen til «FIFA»-spillene de siste årene.

Dette er den første saken i Storbritannia som handler om gambling og betting knyttet til spill, og de to var tiltalt for å promotere lotteri, reklamere for illegal gambling og for å invitere barn til å gamble på nettsiden deres.

Dilan Rigby (33) og Craig «Nepenthez» Douglas (32) sa seg i første omgang uskyldig, og det hele så ut til å gå mot en lengre rettsak. Det endret seg for et par dager siden.

Da møtte nemlig de to opp for å endre forklaring, og sa seg denne gangen skyldig i alle av aktors påstander.

Dermed gikk saksgangen noe kjappere, og en straffeutmåling er blitt holdt. Det har endt med store bøter for begge to.

Craig Douglas er dømt til å betale 950 000 kroner, mens Dilan Rigby er dømt til å betale i overkant av 1,8 millioner kroner. Dette inkluderer saksomkostninger og selve bøtene.


«Grusom» påvirkning av barn

I en uttalelse sier retten at det er skjerpende at Rigby og Douglas har rettet seg mot barn. I løpet av høringen fikk retten vite om hvordan enkelte unger helt nede i fjorten år hadde brukt over 6000 kroner på bare én dag på nettsiden deres.

Retten anser effekten gamblingen har hatt på barn som «grusom» og «seriøs».

- Du trenger ikke være atten år for å være med her, skal Douglas ha sagt i en av YouTube-videoene sine, som ble avspilt i retten.

- Det er bare virtuelle penger.

Lotteritilsynet i Storbritannia er lite imponert over måten Douglas og Rigby har oppført seg, og sier i en uttalelse at dette var en av de mest seriøse sakene de har etterforsket. De to skal ha tjent over én million kroner på bare et halvt år med nettsiden.

Fortsatt åpen

En skulle dermed tro at dette var enden på visa, men den gang ei. Nettsiden, og mennene bak, er nå blitt slått ned i Storbritannia, men den er fortsatt åpen for business i andre land.

Eurogamer påpeker at nettsiden likevel er tilgjengelig gjennom å bruke en enkel proxy, også i Storbritannia.

Douglas er riktignok ikke lenger oppført som sjef for nettsiden, som fortsatt ser ut til å dra inn mye penger, men det er uvisst om dette betyr at han ikke lenger tjener penger på den.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3